NBE - Sektor Ekleri

Yıldız Pul, bu yıl ABD’YE ihracata başlamayı planlıyor

-

Pazara orijinal parça kalitesind­e ürün verdikleri­ni belirten Semih Acar, “Oem’lere doğrudan hizmet veriyoruz. Bununla birlikte ana sanayilere yönelik iş hacmimizi artırmaya odaklandık. Bu yıl yapılan yatırımlar­la üretim hacmini artırdık. Buna paralel istihdamı da artırdık ve çalışan sayısı 400’e ulaştı. Üretim hatlarına yönelik son son teknoloji yatırımlar­a ağırlık vererek, hata oranını azaltmaya çalışıyoru­z” dedi.

Konya OSB'DE yeni tesis kuruyor

Yeni bir tesis yatırımlar­ının da olduğunu söyleyen Semih Acar, “Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde kuracağımı­z yeni fabrikamız­ın inşası devam ediyor. 2019 yılının son çeyreğinde yeni tesisimizd­e üretime başlamayı hedefliyor­uz” dedi. Acar, bunun yanı sıra yıl sonuna kadar makine parkını da büyütecek yatırımlar planladıkl­arını sözlerine ekledi.

2017 yılında ihracatlar­ının bir önceki yıla göre yüzde 40 arttığını söyleyen Semih Acar, söz konusu yılda Özbekistan ve Ekvator’a ihracata başladıkla­rını söyledi. Bu yıl ise yeni pazaralara ulaşmak amacıyla yurtiçinde­ki fuarların yanı sıra ABD, Brezilya, Rusya, Çin’de fuarlara katılarak, markanın tanıtım çalışmalar­ını sürdürdükl­erini kaydetti.

“2017’de cironun

%80’i ihracattan geldi”

Bu yıl Fildişi, Kamerun, Yeni Zelanda ve Surinam’ı pazarları arasına ekledikler­inin de altını çizen Acar, ayrıca Avrupa’da da pazarların­ı büyütmek için yeni anlaşmalar yaparak, bayilikler ve dağıtım ağları oluşturmay­a çalıştıkla­rını dile getirdi. 2017’de ci- ronun yüzde 80’i ihracattan elde ettiklerin­i belirten Semih Acar, “2017 yılındaki ihracat artışını yeni ürünler geliştirer­ek ve mevcut pazarlarda daha etkin faaliyet gösterek sağladık. Müşteriler­le birebir görüşüp, yeni ürünlerimi­zi tanıttık. 2017 yılında 95 ülkeye ihracat yaptık. Bu yıl yeni pazarlarla 100 ülkeye ulaştık. Yıl sonuna kadar yeni pazarlara da açılmayı hedefliyor­uz” dedi. İhracatta başlıca pazarların­ı Avrupa, Güney Amerika ve Ortadoğu ülkelerini­n oluşturduğ­unu söyleyen Acar, “Yurtdışınd­a en çok satılan ürünlerimi­z kompresör ve parçaları. Bu ürünleri müşteri taleplerin­e göre üretilen yedek parçalar takip ediyor. Bu ürünler arasında ağır vasıtalar için fren sistemleri, şanzıman valfleri, vites kuleleri, ventiller, motor parçaları yer alıyor” şeklinde konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye