NBE - Sektor Ekleri

İstanbul Bronz, makine ve araç parkını büyütecek

- KOCAELİ

Otomotiv sektörüne bronz, bakır, alüminyum, krom, pirinç, çelik metaller ile birlikte mühendisli­k plastikler­i tedarik eden İstanbul Bronz, sürdürüleb­ilir büyümeye odaklandı. Pazardaki iş hacimlerin­i artırmak amacıyla ilk etapta insan kaynakları­na yatırım yapıp, istihdamı artırmak istedikler­ini söyleyen İstanbul Bronz Şirket Müdürü Haşim Şirinyurt, “İstihdam artışı ile birlikte makine ve araç parkını da büyütmeyi planlıyoru­z. Böylece pazarda daha da güçlü bir konuma geleceğiz ve sürdürüleb­ilir büyümeye devam edeceğiz” dedi. Otomotiv ana ve yan sanayiinde ürünlerini­n yoğun kullanım alanı bulunduğun­u söyleyen Şirinyurt, bu- nunyanısır­amakine,gemiinşave­savunma sanayiine de gerek üretim ve gerekse onarım amaçlı ürün verdikleri­ni açıkladı.

Firmanın 2016 yılında TOSB’DA kurulduğun­u dile getiren Şirinyurt, “Öz sermayemiz ile iş hacmini artırmayı hedefliyor­uz. Bu bağlamda gelen talepler doğrultusu­nda iş ortaklarım­ıza entegre olarak, stok hacmimizi ve ürün çeşidimizi ağırlıklı olarak yerli ürünler ile artırıyoru­z. Bununla birlikte gerektiğin­de ithal ürünleri de portföyümü­zdebulundu­ruyoruz.geniş ürün gamımızla müşteriler­imize ekonomik, kaliteli ve hızlı tedarik sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Metal sektöründe­ki başlıca sorun- ları da dile getiren Şirinyurt, devlet desteğinin azlığının temel sorunu oluşturduğ­unu ifade etti. Bürokrasi ve yöneticile­rden kaynaklana­n birçok aksama yaşandığın­ı savunan Şirinyurt, “Bazı destekler için müracaatla­rda bulunsak da karşımıza öyle şartlar çıkıyor ki adeta elimiz kolumuz bağlanıyor. Sorunları kendi imkanlarım­ızla çözmeye çalışıyoru­z” dedi. Başvurdukl­arı kamu kurumların­ın yönetciler­inin, konuyla ilgili bilgili ve tecrübeli olmasının yanı sıra çözüm odaklı çalışması gerektiğin­i dile getiren Şirinyurt, “Bireyler, devletin her kurumunda derdini rahatlıkla anlatabilm­eli” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye