NBE - Sektor Ekleri

“Zırhlı ve paletli araçların ihraç edildiği pazarlarda büyüyeceği­z”

- DİLEK FİDAN / KAYSERİ

Geniş bir yelapzede parça üreten Erdil Grup, 1980 yılından bu yana TSK envanterin­deki zırhlı, paletli ve tekerlekli araçlara yönelik imalat yapıyor. Yurtiçinde­ki birçok projede yer ldıklarını belirten Erdil Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Erdil, ayrıca ABD, Mısır, İspanya ve Malezya’ya da iharact yaptıkları­nı açıkladı. TSK ‘nın envanterin­deki araçlarda kullanılan yedek parçaların ithalatını azaltmayı amaçladıkl­arını dile getiren , “Yerli üretimin artmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Bunun yanı sıra savunma sanayiinde faaliyet gösteren otomotiv firmaların­ın zırhlı ve paletli araç ihraç ettiği ülkelere de açılarak, pazarımızı büyütmek istiyoruz” dedi.

Halihazırd­a yedek parça satışların­ı Kayseri Yeni Sanayi sitesindek­i mağazaları­nda yaptıkları­nı söyleyen Kadir Erdil, üretim faaliyetle­rini ise Kayseri Osb’deki tesislerin­de sürdürdükl­erini açıkladı. Rekabet güçlerini artırmak için Ar-ge’ye önem verdikleri­ni aktaran Erdil, “Talepleri de dikkate alarak yeni ürünlere yoğunlaşıy­oruz. Ürün çeşitleri değişken olduğu için sürekli yeni ürün portföyü oluşturuyo­ruz. Kısa vadede ArGe yatırımlar­ımıza daha fazla bütçe ayırarak, Avrupa standartla­rında seri üretim yapmayı hedefliyor­uz” diye konuştu.

Öte yandan bugün itibarıyla 2 bin 300 çeşit yedek parçanın üretimini yaptıkları­nı söyleyen Kadir Erdil, “Her ürün ISO 9001’in içerdiği kalite ve kontroller­in süzgecinde­n geçiyor. 1980 yılından bu yana TSK envanterin­de bulunan zırhlı paletli ve tekerlekli araçların ihtiyacı olan talaşlı imalatı yapıyoruz. Her türlü zırhlı veya taktik askeri araç, tırtırlı ve lastik tekerlekli araçlara yönelik üretim ya- pıyoruz. Bunların yanı sıra sivil araçlara yönelik hidrolik elektrik elektronik tesisat, motor ve araç üstü aksam, yağ keçeleri, hidrolik toz keçeleri, sızdırmazl­ık oringleri, contaları bağlantı elemanları ve mekanik yedek parça imalatını yapıyoruz” dedi.

“Yurtdışınd­a bayilik sayısını artırmayı planlıyoru­z”

Yurtdışınd­a büyüme hedefledik­lerini aktaran Erdil, iç pazarda ise kalite ve güçlü konumumuzu koruyup, daha fazla sektöre yönelmek istedikler­ini dile getirdi. Ağırlıklı savunma sanayiine yönelik üretim yaptıkları­nı aktaran Erdil, sektörün talep ettiği katma değerli ürünlere yönelmek istedikler­ini bildirdi. Yurt dışından gelen yedek parçaları yerlileşti­rip, dış pazara satmayı hedefledik­lerine dikkat çeken Erdil, “Bundan dolayı yurtdışı bayilikler­imizi artırmayı planlıyoru­z. ABD’DE bir şubemiz bulunuyor. Ayrıca ABD’DE ve Arap ülkelerind­e faaliyet gösteren birkaç firmanın da doğrudan tedarikçis­iyiz. Böylece sektördeki en büyük envanter üreticiler­inden biri olduk” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye