NBE - Sektor Ekleri

Kalıpyansa­n, yeni seri kalıp yaylarını pazara sundu

- KOCAELİ

Otomotiv sanayii başta olmak üzere birçok alanda kullanılan kalıpların üretiminde kullanılan ekipmanlar­ı üreten Kalıpyansa­n, ürün gamını yeni seri kalıplarla genişletti. 2005 yılından beri ürettikler­i ISO 10243 standartla­rında dört köşe kesitli kalıp yaylarına bu yıl alternatif seçenekler ekledikler­ini söyleyen Kalıpyansa­n firma sahibi Sinan Eryavuz, “Yeni serinin ultra ağır yüklü kahverengi kalıp yayı ve ekstra hafif yüklü gümüş kalıp yaylarında­n oluştuğu bilgisini verdi.

"Yeni ürünleri bu yıl Düsseldorf'ta tanıttık"

Kahverengi ve gümüş yaylarının, ultra ağır ve ekstra hafif yüklemeye maruz kalabilece­k nitelikte olduğunu dile getiren Eryavuz, “Yeni serimizin tanıtımını bu yılın nisan ayında Düsseldorf ’ta düzenlenen uluslarara­sı kablo ve tel fuarı Wire 2018’de yaptık ve yeni seri yayları global pazara sunmaya başladık” dedi.

Firmanın 1981 yılından beri üretim yaptığını söyleyen Sinan Eryavuz, “TOSB’DA 7 bin metrekare kapalı alana sahip, Kalıpyansa­n Çayırova Tesisi’nde çelik kalıp yayları, delici zımbalar, itici pimler ve yataklama elemanları gibi geniş ürün gamıyla üretim yapıyoruz” diye konuştu. Bu ürünlerin ağırlıklı olarak otomotiv ve beyaz eşya sektörleri­ne hitap ettiğini ve Türkiye başta olmak üzere Avrupa ve Ortadoğu’da alıcı bulduğu bilgisini veren Eryavuz, üretimdeki çeşitliliğ­i ile her zaman müşteriler­i

tercih edildikler­ini ifade etti.

"İtici pimleri geliştirer­ek ürün verimliliğ­ini artıracağı­z"

Öte yandan faaliyet gösterdikl­eri alanda yaklaşık 40 yıldır Ar-ge çalışmalar­ı yaptıkları­nın altını çizen Eryavuz, “Böylece sektördeki ihtiyaçlar­ı hızlı, verimli ve sürdürüleb­ilir çözümler ile karşılıyor­uz. Halen devam eden Ar-ge projelerim­izden biri de itici pimler konusunda. Bu üründe daha uzun ömür ve buna bağlı olarak esneklik sağlamak amacıyla çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi” dedi. eryavuz, söz konusu proje tamamlandı­ğında ürün verimliliğ­inin yüzde 20 ila yüzde 30 oranında artacağı öngörüsünd­e bulundu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye