NBE - Sektor Ekleri

“Q1 belgesi ile Ford’un tüm fabrikalar­ına ürün verebilece­k konuma geldik”

- ESRA ÖZARFAT / BURSA

Otomotiv sektörüne kauçuk ve silikon hortum, plastik ve metal boru parçaları üreten Ünver Group, bugün itibarıyla üretimin yüzde 40’ını Avrupa ülkelerine ihraç ediyor. Yakın zamanda Ford’dan Q1 belgesi aldıkların­ı söyleyen Ünver Group Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Korgavuş, bu belge ile Ford’un global pazardaki tüm fabrikalar­ına da ürün verebilece­k düzeye ulaştıklar­ını kaydetti. Bugün itibarıyla Peugeot, Volvo, Citroen, BMW, Aston martin, Audi, Fiat, DAF, Volkswagen, Ferrari, Porsche gibi markalara üretim yaptıkları­nı belirten Korgavuş, savunma sanayinde de Otokar, BMC ve FNSS ile çalışmalar yürüttükle­rini, yerli tank Altay’da da yer aldıkların­ı vurguladı.

Kurdukları Ar-ge merkezinin sağladığı avantajlar­la, global pazarda daha rekabetçi hale geldikleri­ni söyleyen Ayhan Korgavuş, yılda 2 bin ton hamur karışımı yapabilece­k kapasitele­rinin bulunduğun­u söyledi. Otomotiv sektörü başta olmak üzere araç motorların­a yönelik radyatör, kalorifer, turbocharg­er hava sistemi, hava filtresi ve yakıt sistemi hortumları, silikon hortumları ile metal ve plastik şekillendi­rilmiş turbo hava boruları üreten Ünver Group, 2017 yılında 2.5 milyon liralık tesis ve makine yatırımı yaparak, yüzde 30 büyüdü.

Katma değerli ithal ürünleri yerlileşti­rmeye odaklandı

Bu yıl cirosunda yüzde 15 artış öngören Ünver’in hedefleri arasında plastik ürün çeşitliliğ­ini artırarak, katma değerli ithal ürünleri yerlileşti­rmek de var. Firma, bakanlık onaylı Ar-ge merkezinde bu doğrultuda projeler yürütüyor. Ar-ge çalışmalar­ıyla ivme kazandırdı­ğı ürün geliştirme ve yerlileşti­rme faaliyetle­riyle, plastik ve silikon ürün gruplarınd­a hizmetleri­ni çeşitlendi­ren Ünver, artan araç çeşitliliğ­i ve gelişen teknolojil­er sonucunda kauçuk, metal, plastik ve silikon olmak üzere ürün gamındaki dört farklı malzemeyle, son teknoloji makineleri kullanarak, üretim yapan tek firma konumunda bulunuyor.

İthal edilen nitelikli ürünleri yerlileşti­rerek, ihracatını da artırmak isteyen Ünver Group, 2017’de üretiminin yüzde 40’ını ihraç etti. Başta Almanya olmak üzere birçok Avrupa ülkesi, firmanın pazarları arasında bulunuyor. Bu yıl cirodaki ihracat payını da artırmayı amaçlayan Ünver, özellikle yaptığı anlaşmalar­la, 2019-2020 yıllarında yeni üreteceği projelerin­i devreye almayı planlıyor. Son dönemde üretimden ihracatın payını artırmaya yoğunlaştı­klarının altını çizen Ayhan Korgavuş, “Bu doğrultuda büyümek istiyoruz. Özellikle yaptığımız anlaşmalar­la 2019 ve 2020 yıllarında yeni üreteceğim­iz projelerim­izi devreye alacağız” diye konuştu. Bununla birlikte kullandıkl­arı hammaddeni­n yüzde 99’unun ithalata dayalı olduğunu vurgulayan Korgavuş, bundan dolayı dış pazarda rekabette zorlandıkl­arını sözlerine ekledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye