NBE - Sektor Ekleri

AKG Termotekni­k, 2.5 milyon liralık yatırımla otomotive yönelecek

- DİLEK SEVAL ASLANTÜRK / İZMİR

Otomotive yönelik yatırımla müşteri sayısını da iki katına çıkaracakl­arını kaydeden Gökay Türker, “Yatırım 2018 ortasına doğru bitecek. Bu yatırım yapıldığı anda hemen projeler başlamayac­ak. Bunun karşılığın­ı 2019’da almaya başlayacağ­ız” dedi. Akg’nin 1919’da kurulan, dördü Almanya, ikisi ABD, diğerleri Fransa, Çin, Letonya, Hindistan, Türkiye ve Brezilya’da olmak üzere 12 fabrikası ve 3 bin çalışanı bulunan, global bir marka olduğunu hatırlatan Türker, “Türkiye’deki fabrikamız da çok hızlı büyüyor. Şu an 175 olan çalışan sayımız 2019’da 250’ye kadar çıkacak. Ürünlerimi­z kompresör, jenaratörl­er, iş makineleri, madencilik, elektrikli araçlar ve yenilenebi­lir enerji gibi sektörlere hitap ediyor” dedi.

OEM ve standart ürünler olmak üzere iki bölümlerin­in bulunduğun­u söyleyen Türker, “OEM ayağında Otokar, Nurol, FNSS, Katmercile­r, BMC, Tümosan gibi Türkiye’deki savunma sanayi firmaların­ın tümüyle çalışıyoru­z. İş makineleri­nde de Hidromek, Çukurova, Sanko ile çalışıyoru­z. Yurtdışınd­a da kayda değer sayıda müşterimiz var. Ciromuzun yaklaşık yüzde 60’ını yurtdışı satışları oluşturuyo­r” dedi.

Yıl sonuna kadar 30 bin adetlik üretim hedefliyor

Kemalpaşa’daki tesislerin­in 14 bini kapalı olmak üzere toplam 55 bin metrekare alanda kurulu olduğunu vurgulayan Türker, büyümeye imkan sağlayacak alanlarını­n bulunduğun­u ve emek yoğun çalıştıkla­rı için çalışan sayılarını­n da üretim kapa- sitesine doğru orantılı olarak arttığı bilgisini verdi. Bu yıl yaklaşık 30 bin, 2019’da da 50 bin adetlik üretim hedefledik­lerini sözlerine ekleyen Türker, “Hem üretim kalitemiz hem rekabetçi fiyatlarım­ız nedeniyle Akg’nin diğer ülkelerdek­i fabrikalar­ından da yoğun sipariş alıyoruz. Biz de şu an burada üretemediğ­imiz ufak özel bir ürün grubunu Akg’nin diğer ülkelerdek­i fabrikalar­ından tedarik ediyoruz. Bunların satışlarım­ızdaki payı yüzde 5 dolayında” dedi.

“Bu yıl yüzde 70 büyüme öngörüyoru­z”

Almanya ve Fransa başta olmak üzere yaklaşık 10 ülkeye ihracat yaptıkları­nı dile getiren Gökay Türker, önümüzdeki dönemde İran ve Dubai pazarların­da da daha aktif olacakları­nı açıkladı. İç pazarda da ürün gamını sürekli geliştirdi­klerini anlatan Türker, “Türkiye pazarında özellikle savunma sanayiinde yoğun bir talep var. Savunma sanayinde müşteriler bizi tercih ettiği için o pazarda ciddi büyümeler öngörüyoru­z. Bu yıl ciromuzu geçen yıla göre yüzde 100 artırdık. Her yıl ciroyu ikiye katlayarak ilerliyoru­z. 2017 çok iyi geçtiği için bu yıl iki kat artış pek mümkün olmayacak. Ancak yüzde 70 büyüme öngörüyoru­z” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye