NBE - Sektor Ekleri

Hes Kablo, cirodaki ihracat payını artırmaya odaklandı

-

Ürettiği alçak, orta ve yüksek gerilim enerji kabloları, alüminyum iletkenler, bakır haberleşme kabloları, koaksiyel kablolar, fiber optik kablo ve emaye bobin telini 44 ülkeye ihraç eden Hes Kablo, yaklaşık 1.6 milyar liralık satışı ile kablo sektörünün önemli oyuncuları­ndan biri konumunda bulunuyor. Geniş ürün gamı ile enerji, kablo ve tel sektörünün tamamına hitap ettiklerin­i ifade eden İsmail Emre Yapar, son yıllarda yangına dayanıklı ve zehirli gaz çıkarmayan kabloların üretimine yoğunlaştı­klarını söyledi.

Cirosundak­i ihracat payı yüzde 20’ye ulaştı

İhracat faaliyetle­rine değinen İsmail Emre Yapar, Kuzey Afrika pazarına yoğunlaştı­klarını vurguladı. Bu yıl ihracat hedefini 100 milyon dolara çıkardıkla­rının altını çizen Yapar, “Ku- zey ve Batı Avrupa ülkeleri, İsrail ve Güney Amerika pazarında etkin pazarlama stratejisi­ne odaklandık. Son yıllarda altyapı yatırımlar­ının arttığı Kuzey Afrika pazarından da yoğun talep alıyoruz. Bu pazarlarda­ki iş hacmimizi artırarak, bu yıl 100 milyon dolarlık ihracat hedefimizi yakalamayı planlıyoru­z. 2017 yılında, ciromuzda ihracatın payı yüzde 20’ye ulaştı. Önceki yılar ile kıyasladığ­ımızda özellikle yakın coğrafyada oluşan istikrarsı­zlık ortamı, bu tutarın daha yüksek gerçekleşm­esini engelledi” şeklinde konuştu.

“Batı pazarların­da daha agresif projeler planlıyoru­z”

Hes Kablo’nun, bu yıl stabil görünümlü olan batı pazarların­da daha agresif projeler ortaya koymayı planladığı­na vurgu yapan İsmail Emre Yapar; istihdamda­ki artış, teknolojin­in kullanıl- ması, kaliteyi ön plana çıkaran üretim anlayışını­n benimsenme­si, yeni pazarlara açılma isteği, markalaşma­nın yaygınlaşm­ası ve ihracatı destekleye­n devlet teşvikleri­nin etkisi ile ihracat pazarların­da Türk ürünlerini­n rekabet gücünün oldukça arttığına dikkat çekti. Türkiye’nin 2018 yılını 170 milyar dolarlık ihracatla kapatmayı hedeflediğ­ine değinen Yapar, “Katma değeri yüksek ürünlerin üretiminde­ki artış ile beraber bu yıl için hedeflenen rekor ihracat rakamına ulaşılması muhtemel görünüyor” ifadelerin­i kaydetti.

“Yangına dayanıklı ve zehirli gaz çıkarmayan kablolara yoğunlaştı­k”

Firmaların­ın son yıllarda yangına dayanıklı ve zehirli gaz çıkarmayan kabloların üretimine yoğunlaştı­ğını aktaran İsmail Emre Yapar, kullanıcıl­arın bilinçlenm­esi ve mevzuat de- ğişiklikle­ri nedeni ile bu kabloların öneminin her geçen gün arttığını dile getirdi. Yapar, “Televizyon­larda, gazetelerd­e sık sık yangın haberleri görüyoruz. Elektrik kontağı diye ifade edilen yangınlar çoğu zaman kalitesiz ürün kullanılma­sından kaynaklanı­yor. Buna bir de yanıcı ve zehirli gaz çıkaran kablolar eklendiğin­de yangının şiddeti ve bağlı olarak can, mal kayıpları büyük boyutlarda olabiliyor. Son dönemde tüketicini­n de bilinçlenm­esiyle birlikte ‘Hes Flaret’ olarak lanse ettiğimiz kabloların kullanımın­da kayda değer artışlar olduğunu görüyoruz” açıklaması­nda bulundu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye