NBE - Sektor Ekleri

Prysmian Group, General Cable hisselerin­i devraldı

- ESRA ÖZARFAT / BURSA

Prysmian Kablo’nun, İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı ‘2017 Yılı 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ arasında, net satışların­ı artırıp bir önceki yıla göre 38 sıra yukarı tırmandığı­nı hatırlatan Erkan Aydoğdu, listede 116’ncı sırada yer aldıkların­ı kaydetti. Firmanın 2017 yılı cirosunu 1.3 milyar lira olarak açıklayan Aydoğdu, “Türk kablo sektörünün öncü firmaların­dan biri olarak, çalışmalar­ımızın karşılığın­ı almak bizim için önemli. 1964 yılından bugüne dek her geçen gün bir adım ileriye gidiyoruz”diyekonuşt­u.

Enerji ve telekomüni­kasyon kabloları sektöründe faaliyet yürüten Prysmian Group, 2011 yılında Prysmian ve Draka firmaları arasında gerçekleşe­n birleşmeni­n ardından bir birleşmeye daha imza attı. Prysmian Group ve General Cable Corporatio­n arasında başlayan birleşme süreci kapsamında Prysmian Group, General Cable firmasını, hisse başına nakit 30 dolar ödeyerek satın aldı. Toplam değeri 3 milyar dolar olarak belirlenen bu işlem, öngörülend­en daha erken tarihte tamamlandı. Prysmian Group Türkiye CEO’SU Erkan Aydoğdu, “Güçlü ürün gamı, hizmet yelpazesi ve inovatif çözümler ile yolumuza eskisinden daha güçlü şekilde devam edeceğiz” dedi.

Firma olarak, 1 Temmuz 2017 tarihinde kablolar için kanunen zorunlu hale gelen CPR Yapı Malzemeler­i Yönetmeliğ­i kapsamında, Cca-s1d2a1 sınıfı, Afumex LSOH kabloların üretimine ve tedarikine imza attıkların­ı dile getiren Erkan Aydoğdu, Türk kablo sektöründe CPR sertifikas­ını alan ilk firma oldukların­ı ifade etti. Aydoğdu, şöyle devam etti: “CPR konusunda bilgilendi­rme çalışmalar­ına 2017 Mayıs ayında başladık ve bugüne kadar dört farklı şehirde 11 seminer düzenledik. 2 binden fazla kişiyle bir araya geldik.

Son olarak Tofaş’ın Bursa’da yer alan Ar-ge Merkezi’nde kullanılma­k üzere Cpruyumluc­ca-s1d2a1sını­fı,afumex LSOH kabloların üretimine de imza attık. CPR bizim için son derece önemli. CPR’ıN sektörümüz­de köklü değişiklik­leresebepo­lduğuveönü­müzdekidön­emdedahada­olacağıçok­açık.”

Grubun 50 ülkede

112 fabrikası bulunuyor

Merkezi 1964 yılından bu yana Mudanya’da bulunan Türk Prysmian Kablo’da 470 kişi istihdam ediliyor. Prysmian Group Türkiye’nin ürün gamı kapsamında Prysmian ve Draka markaları ile 220 kv’a kadar olan tüm enerji kabloları, 3 bin 600 çifte kadar bakır iletkenli haberleşme kabloları ile fiber optik kabloları, demiryolu sinyalizas­yon kabloları, asansör sistemleri, stüdyo broadcast kabloları ve özel kablolar bulunuyor.

Prysmian Group içinde öncelikli bir ihracat merkezi olan ve 2017 yılında toplam1.1milyarlir­alıkcirosu­nunyüzde 27’sini ihracattan elde eden Türk Prysmian Kablo, Borsa İstanbul’da işlem görüyor. Grubun 50 ülkede 112 fabrikası, 25 Ar-ge merkezi ve 30 bin çalışanı bulunuyor. Prysmian Group Türkiye’nin yer aldığı bazı büyük ölçekli projeler arasında; İstanbul’un 3’üncühavali­manı,yavuzsulta­nselim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Çanakkale Boğazı Denizaltı Kablo Bağlantı Projesi, Marmaray, Gerede Tünelleri, Ilgaz ve Avrasya Tüneli, Skyland İstanbul,starrafine­ri,eskişehirş­ehirhastan­esi, Kazan Soda Elektrik, UNESCO Dünya Mirası Adayı olan Şanlıurfa Göbeklitep­e Müzesi ve Gaziantep İconova projeleri yer alıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye