NBE - Sektor Ekleri

Wagner Kablo, bu yıl 25 milyon dolarlık ihracat yapmak istiyor

- BATUR İLHAN / İSTANBUL

Otomotiv sektörüne üretim yapan Wagner Kablo, bu yıl 25 milyon dolarlık ihracat yapmayı hedefliyor. Antalya Serbest Bölgesi üzerinden 24 ülkeye ihracat yapan firma, 2017 yılında gerçekleşt­irdiği 22 milyon dolar cironun yüzde 97’sini ihracattan elde etti. Yüksek kalitede kablo ağaçlarını uygun maliyetler­de üretmek amacıyla 1992 yılında kurulan firmanın, 1993 yılında başlattığı üretimi kesintisiz sürdürdüğü­nü söyleyen Wagner Kablo Genel Müdürü L. Hilmi Ünsal, “Otomotivde elektrikli araçların hızla devreye girmesi nedeniyle bir kabuk değiştirme süreci yaşanıyor. Bu alanda büyük bir potansiyel görüyoruz” dedi.

Wagner Kablo’nun uluslarara­sı kalite sertifikal­arına ve serbest bölgeler içinde en eski üretim ruhsatına sahip firmalarda­n biri olduğunu belirten L. Hilmi Ünsal; otomotiv, beyaz eş- ya, kahverengi eşya ve genel endüstri sektörleri­nin ihtiyaçlar­ı doğrultusu­nda global markalar için üretim yaptıkları­nı söyledi. Otomotivde; direksiyon simidi, ayna, far, elektronik iletim şalteri, koltuk şalteri, vites kolu, silecek kontrol, yol bilgisayar­ı, sinyal lambası, hız kontrol ünitesi, mesafe sabitleyic­i, çok fonksiyonl­u gösterge, araç kaloriferi, motor kontrol ünitesi, direksiyon ısıtması, otomatik açılır kapanır elektronik tavan sistemi ve otomatik açılır kapanır ba- gaj sistemi kablo gruplarını­n üretimini yaptıkları­nı aktaran Ünsal, “Söz konusu üretimler, müşteri istekleri doğrultusu­nda IMDS ve ROHS standartla­rına uygun olarak devam ediyor” dedi.

“Kabuk değiştirme süreci yaşanıyor”

Sektörleri­nin global ölçekte hızlı bir büyüme trendinde olduğunu vurgulayan L. Hilmi Ünsal, “Büyümenin önemli unsurların­dan birisi Çin pazarı. Ayrıca elektrikli araçların hızla devreye girmesi nedeniyle bir kabuk değiştirme süreci yaşanıyor. Bu alanda büyük bir potansiyel görüyoruz. Türkiye; coğrafi konumu, iç pazar büyüklüğü ve yetişmiş insan gücüyle hem iç hem de ihracat pazarında iyi bir potansiyel­e sahip ve rekabet gücümüz de iyi” şeklinde konuştu. Kuruluşlar­ından beri ihracat ağırlıklı çalıştıkla­rını belirten Ünsal, 2017 yılında 22 milyon dolar ciro elde ettiklerin­i, bu yılki hedeflerin­in ise 25 milyon doları aşmak olduğunu söyledi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye