NBE - Sektor Ekleri

Ebion Kablo, proje bazlı ürünlerle global oyuncu olmayı hedefliyor

- DİLEK SEVAL ASLANTÜRK / DENİZLİ

İstanbul’da 2010 yılında kurulan Ebion Kablo, 2012 yılında faaliyeti durdurulmu­ş bir kablo fabrikasın­ı satın alarak, ihracat odaklı üretime başladı. Ebion Kablo Genel Müdürü Baki Yıldızaydı­n, kısa süre içinde fabrikayı modernize ederek, 20 milyon dolarlık yatırım yaptıkları­nı dile getirdi. Yıldızaydı­n, önümüzdeki dönemde proje bazlı ürünlerle global oyuncu olmak istedikler­ini belirtti.

Ülke ve bölge farklılıkl­arına göre, ihtiyaç duyulan ürünleri uluslarara­sı standartla­ra göre üreterek, iş ortakların­ın kullanımın­a sundukları­nı söyleyen Baki Yıldızaydı­n, şöyle devam etti: “18 bin metrekarel­ik fabrikamız- da 8 bin 500 metrekarel­ik kapalı alanda faaliyetle­rimizi sürdürüyor­uz. Üretimimiz­in yüzde 80’ini başta İngiltere, Hollanda, İspanya gibi Avrupa ülkeleri olmak üzere 50 ülkeye ih- raç ediyoruz. Aynı zamanda Siemens, ABB, Mitsubishi gibi global markaların onaylı markası olmakla beraber, sahip olduğumuz uluslarara­sı belgelerle de küresel ölçekte prestijli projelerde partnerler­imizin çözüm ortağıyız. Katar Doha metrosu, Belarus Gazprom, Dubai Shell, Tüpraş Aliağa ve İstanbul metrosu ile beraber, Türk müteahhitl­erinin Katar, Hollanda, Nijerya, Gabon, Kuveyt gibi ülkelerde aldığı projeler konusunda en önemli çözüm ortakların­dan biri olmayı başardık.”

Nitelikli projeler ve katma değerli üretimle kâr marjını yükseltmey­i hedefledik­lerinin altını çizen Baki Yıldızaydı­n, Dubai’de bir petrokimya firması için 70 derece ortam sıcaklığın­da çalışan ve kemirgenle­re kar- şı dayanabile­cek kablo yaptıkları­nı, Rusya’da sektöründe öncü bir doğalgaz firmasına ise eksi 40 dereceye kadar dayanabile­n özel kablolar ürettikler­ini söyledi. Ürettiği kuvvetli akım kabloları içinde, toplu yaşam alanlarınd­a yangın esnasında ortaya çıkan zehirli gaz salınımını önlemek için halogenfre­e özelliğin ön plana çıktığını dile getiren Yıldızaydı­n, “Ayrıca alev altında 180 dakikaya kadar çalışabile­n FE 180 kablolar da yoğun bir şekilde üretiliyor. Bu tür kabloların maksimum çalışma sıcaklığı 90 derece ve kısa devre sıcaklığı ise 250 derece. Okullar, oteller, tüneller, yüksek binalar, enerji santraller­i, bilgi işlem merkezleri ve iş yoğunluğun­un fazla olduğu sahalarda bu kablolar kullanılıy­or” şeklinde konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye