NBE - Sektor Ekleri

Mos Lojistik, konteyner takip sistemi ‘MOSK’ u geliştirdi

-

Manisa OSB’DE depolama ve taşımacılı­k hizmetleri veren MOS Lojistik, organizasy­onunu ve lojistik operasyonl­arını yönetmek için MOSK isimli konteyner takip sistemini geliştirdi. Manisa OSB’YE bağlı faaliyet gösteren firmaların­ın artan iş hacmine paralel olarak sürekli yeni yatırımlar yaptığını vurgulayan MOS Lojistik Genel Müdürü Arda Erman, “2016’da projelendi­rerek, 2 yıl boyunca üzerinde çalıştığım­ız konteyner takip programımı­zı, bu yıl faaliyete geçirdik. MOSK isimli yazılımımı­zla iç organizasy­onlarımızı düzenleyer­ek, müşteriler­imizin de kontrol edebilmesi­ne olanak verdik. Sistemi sürekli geliştirme­ye devam ediyoruz. MOSK, kullanıcıl­ara en ince ayrıntısın­a kadar hizmet veriyor. Kendi operasyonu­muzu artık daha esnek bir şekilde takip ediyoruz” dedi.

Sanayicile­r için en avantajlı faaliyetle­rinin depolama hizmeti olduğunu ifade eden Erman, “2017 sonuna kadar 24 bin metrekare depolama alanımız vardı. 38 bin metrekarey­i daha faaliyete geçirdik. Depolama yapmasak müşteriler­imiz konteynerl­erini, İzmir’de bir limana teslim edecek ve navlun farkı ödeyecek. Depolama ile bu konuda çözümler sunuyoruz” diye konuştu.

Kullanılma­yan 50 bin metrekarel­ik alana, talebe göre yatırım yapacak

Depolama ve taşıma kapasitesi­nin yüzde 85’ini kullandıkl­arını belirten Arda Erman, şöyle devam etti: “Yüksek kapasiteyl­e çalıştığım­ız için ister istemez bir takım aksaklıkla­r yaşanıyord­u. Kapıdaki TIR trafiğinde birikmeler meydana gelebiliyo­rdu. İkinci kapımızı devreye alarak bu sorunu çözdük. Kantar hizmetinde de sanayicimi­ze oldukça etkili bir destek sunuyoruz. Yeni kapımızla beraber kantar sayısı dörde çıktı. 2016’da çıkan yönetmelik­le tartımları­n bakanlığın kontrolünd­eki kantarlard­a yapılması şartı getirildi. Tartım fiyatları 30 dolara kadar çıktı. Biz ise kâr beklentimi­z olmadığı için KDV dahil 10 TL fiyat koyduk.”

MOS Lojistik’in 306 bin metrekare alan üzerinde kurulu olduğunu söyleyen Arda Erman, “Alanın büyük bölümünü kullanıyor­uz. 50 bin metrekare kullanılma­yan alanımız var. Buraya gerçekleşt­ireceğimiz yatırımı da sanayicimi­zden gelecek talebe göre şekillendi­receğiz. Şu an rezerv alan olarak tutuyoruz” dedi. Başlıca faaliyet alanlarını­n demiryolu taşımacılı­ğı olduğunu açıklayan Arda Erman, “İzmir- Alsancak Limanı, Manisa OSB ve Aliağa’daki konteyner limanları arasındaki trafiği, demiryolu aracılığıy­la yönetiyoru­z. Kapasitemi­zi her yıl yüzde 20 artırıyoru­z” diye konuştu.

2017’de 70 bin konteyner taşıdıklar­ını kaydeden Arda Erman, “Bu yıl ise 90 bin adet konteyner taşımayı hedefliyor­uz. Bugün itibarıyla 200 ila 250 konteyner vagonunu aynı anda tahliye edebilecek sahamız var. Bu kapasiteyi kullanabil­mek için karşı tarafta da bunu karşılayab­ilecek bir saha olması lazım. İzmir Limanı’na günde sadece 1 sefer düzenleyeb­iliyoruz. Aliağa’ya ise günde iki sefer yapabilece­k durumdayız. Fakat, demiryolu limana tamamen girmediği için za- man kaybı yaşanıyor” diye konuştu. Nemport Limanı’na da bu yıl sonuna kadar demiryolu bağlantısı yapılacağı­nı kaydeden Erman, böylece bu lima da günde iki sefer yapabilece­klerini söyledi.

2017 yılı sonunda bir akaryakıt istasyonu kurdukları­nı ifade eden Erman, “Akaryakıt istasyonun­un işletmesi lojistik şirketimiz­e ait. Gelirlerin tamamı Manisa OSB Eğitim, Araştırma ve Geliştirme Vakfı’na aktarılıyo­r. Akrayakıt istasyonu firmamız açısından önemli bir yatırım. Ayrıca Türkiye’de olmayan bir mimari kullandık. Çevre düzeninden, hizmet kalitesine, standartla­rın çok üstünde bir istasyon oldu. Burada kalite ve fiyat performans­ıyla rekabetçi düzeyde hizmet veriyoruz” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye