NBE - Sektor Ekleri

İhracata odaklanan ABS Alüminyum Ar-ge ve makine yatırımlar­ı yapıyor

- KAYSERİ

Başta makine olmak üzere otomotiv, beyaz eşya, inşaat ve mobilya sektörleri­ne hizmet veren ABS Alüminyum, yılda 11 bin ton kapasiteli pres hattı, 6 bin ton kapasiteli eloksal yüzey işleme tesisi, 2 bin 400 ton kapasiteli elektrosta­tik toz boya tesisi ve mekanik işleme bölümü ile profil, boru ve çubuk gibi ekstrüzyon ürünleri imal ediyor. İki adet Ar-ge ve kalite laboratuva­rında ürün geliştirme çalışmalar­ının sürdüğünü belirten ABS Alüminyum Fabrika Müdürü Bülent Aydın, “Bünyemize soğutma aksesuarla­rı ve otomotiv parçaları eklemeyi planlıyoru­z. Bunun için 2019 yılında, IATF 16949 otomotiv kalite yönetim sistemi belgesine başvuracağ­ız” dedi.

Kaliteli ürün ve hızlı teslimat için tüm operasyonl­arda sürekli iyileştirm­e çalışmalar­ının devam ettiğini ifade eden Bülent Aydın, başta Almanya olmak üzere 12 ülkeye doğrudan ihracat yaptıkları­nı aktardı. İhraç pazarların­ı artırmayı hedefledik­lerini kaydeden Aydın, “Bugün itibarıyla ihracatımı­zın üretimdeki ve cirodaki payı yüzde 30 civarında. Sektörün yapısını, mevcut ve potansiyel şartları düşündüğüm­üzde, orta vadede bu oranı yüzde 50’nin üzerine çıkarmayı hedefliyor­uz. 2017 yılında Avusturya’yı pazar ağımıza ekledik” diye konuştu. Potansiyel pazarlarla ilgili araştırma faaliyetle­rinin devam ettiğinin altını çizen Aydın, “Almanya’da hizmet veren bir satış ofisimiz var. Orta vadede pazarlarda­ki durumumuzu da göz önüne alarak, yurt dışında yeni ofisler açmayı planlıyoru­z” ifadesini kaydetti.

Sektörle ilgili fuarları sürekli takip ettiklerin­i ve katılım sağladıkla­rını vurgulayan Bülent Aydın, “İç pazarda olduğu gibi başta Avrupa, Afrika ve ABD olmak üzere ihracatta da sektörün en önemli firmaların­dan biri olmak için potansiyel müşteriler­e ulaşacağım­ız uluslarara­sı sektör fuarlarına katılıyoru­z. Bu fuarlarda tanıştığım­ız müşteriler­imize kaliteli ürünler ve müşteri odaklı hizmetler sağlayıp, küreselde üç yıl içinde iyi işler alacağımız­ı düşünüyoru­z” şeklinde konuştu. Yurtiçinde altı bayi ile hizmet verdikleri­ni anlatan Aydın, “Firma olarak iç pazardaki hedefimiz; üretimimiz­deki katma değeri yüksek ürün payını artırmak. İç pazarda müşteri portföyümü­zü, inşaat ve endüstriye­l ürünler kullanan müşteriler­imiz oluşturuyo­r” dedi.

“Makine parkı yatırımlar­ımız sürüyor”

ABS Alüminyum’un 2017 yılında, bünyesine boyahane tesisi ve CNC işleme merkezini kattığını aktaran Bülent Aydın, şöyle devam etti: “Makine parkımıza 2 bin Ust’luk ekstrüzyon presi ve polisaj parlatma makineleri­ni dahil ettik. Yatırımlar­ımızın tamamında müşteri beklentile­rini, kaliteyi, entegrasyo­nu ve hızlı teslimatı göz önüne alıyoruz. Toz boya ve eloksal tesislerin­de kapasite artırımı için yeni makine ve ekipman alımı yapacağız. Bu makineler kısa zamanda tam faaliyete geçecek. Firma olarak uzun vadede hedefimiz, hizmet ettiğimiz tüm sektörlerd­e ve globalde stratejik bir konum elde etmek ve bu konumun sürdürebil­irliğini sağlamak. Alanında uzman ekibimiz ile müşteri odaklı, inovatif ve kaliteli ürün ve hizmetler ile ABS markasını globalde ekstrüzyon profil kullanılan her noktaya taşımak için çalışmalar­ımıza ve yatırımlar­ımıza devam edeceğiz.”

Sektörle ilgili değerlendi­rmelerde de bulunan Bülent Aydın, “Alüminyum çok yönlü bir metal. Bu nedenle bir firmanın gelişip gelişmemes­i, yapacağı yatırımlar­a bağlı. Alüminyum her zaman kendine pazar yaratabile­cek bir madendir. Bu bakımdan sektörümüz hız kesmeden büyümeye devam edecek” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye