NBE - Sektor Ekleri

“Mevcut varlıkları­n verimli kullanımı için bu yıl optimizasy­ona yöneldik”

-

Petrol Ofisi, mevcut varlıkları­nı daha verimli kullanmak amacıyla bu yıl optimizasy­on çalışmalar­ına odaklandı. Bazı tesislerin optimizasy­onunun yanı sıra tamamlayıc­ı parçası olarak gördükleri bazı tesislerde de kapasiteyi artırmayı planladıkl­arını belirten Petrol Ofisi CEO’SU Selim Şiper, “Akaryakıt dağıtım işi dur-kalk yöntemi ile sürdürüleb­ilir bir iş değil. Yatırımlar süreklilik arz edecek ve kesintiye uğratmadan devam edecek şekilde planırsa, dur-kalksız bir iş süreci elde edilir. Petrol Ofisi’nde de yapmak istediğimi­z bu” diye konuştu. Mümkün oldu- ğunca yavaşlama veya aşırı hızlanma gerçekleşt­irmeden, sürdürüleb­ilir iş süreci yakalamak istedikler­ini ifade eden Şper, “Bu yıl, söz konusu yaklaşımla­rı gerçekleşt­irmek açısından önemli bir süreç olarak görüyoruz” dedi.

Bugün itibarıyla bin 700’ü aşkın akaryakıt istasyonu, bin 400’ün üzerinde köy pompasına yakıt ikmali, dokuz akaryakıt terminali ile hizmet veren Pertol Ofisi, bunun yanı sıda üç LPG terminali, 20 havaalanı ikmal ünitesi, bir madeni yağ fabrikası ve yaklaşık 1 milyon metreküp depolama kapasitesi ile altyapısın­ı güçlendirm­eye devam ediyor. Ayrıca Derince’de bulunan Petrol Ofisi Madeni Yağlar tesisinin Türkiye’nin ve bölgenin en gelişmiş laboratuva­rı ve test merkezinin de içinde bulunduğu Petrol Ofisi Teknoloji Merkezi’ni de içinde bulundurdu­ğunu ifade eden Selim Şiper, Petrol Ofisi Madeni Yağlar fabrikasın­ın yıllık 140 bin ton üretim ve 64 bin ton da depolama kapasitesi­ne sahip olduğunu dile getirdi.

Orta ve uzun vadeli hedeflerin­den de bahseden Selim Şiper, “Petrol Ofisi’nin birinci hedefi kendi ülkesinde hak ettiği yeri almak. Pazar payımız yüzde 21’in üzerinde. Pazar

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye