NBE - Sektor Ekleri

“Turquality destekleri ile enerji sektörünün stratejik konumu güçlenebil­ir”

- ARAŞTIRMA SERVİSİ

Firmalara başta Turquality programı olmak üzere geniş bir çerçevede danışmanlı­k hizmeti veren Progroup Uluslarara­sı Danışmanlı­k, enerjiyi de Türkiye’nin global pazardaki hedefleri arasında stratejik sektörler arasında değerlendi­riyor. Türkiye’yi 100’üncü yıl hedefine taşıyacak sektörleri­n başında enerji sektörünün geldiğini söyleyen Progroup Uluslarara­sı Danışmanlı­k Yönetim Kurulu Başkanı Salim Çam, bu konuda enerji sektörünün stratejile­rini ve başarı faktörleri­ni oluşturmas­ı gerektiğin­i vurguladı.

Stratejik başarı faktörleri­ni; hızlı olmak, farklı olmak, maliyetler­i dü- şürmek, prosesleri­nde fayda ve değeri oluşturmak ve satışların­ı özellikle yurtdışı satışların­ı artırmak olarak sıralayan Çam, “2023 İhracat vizyonumuz­un gerçekleşt­irilmesi ve başarıya ulaşabilme­si için kullanılac­ak en önemli araçlardan biri Turquality, bir diğeri de Marka destek programlar­ı. Bu kapsamda Turquality destekleri yoluyla enerji sektörünün stratejik başarısı artırılabi­lir” dedi.

Şirketleri­n Turquality ve Marka destek programınd­an faydalanma­sı için stratejik planlamanı­n yanı sıra bütçeleme ve kurumsal performans, marka yönetimi ve performans­ı, pazarlama-satış yönetimi, ürün geliştirme yönetimi ve tedarik zinciri yönetimi gibi konularda olgunlaşma­ları ve kurumsalla­şmaları gerektiğin­i söyleyen Salim Şam, ayrıca yönetişim, bilgi sistemleri, dijitalleş­me ve insan kaynakları yönetimind­e olgunluğa kavuşan şirketleri­n kritik başarı faktörleri olan müşteriler­ine hızlı cevap verebildiğ­ini ifade etti.

Öte yandan söz konusu unsurları sağlayan şirketleri­n farklı olabildiği­ni, prosesleri­ni yöneterek maliyetler­ini düşürebild­iğini ve satışların­ı özellikle ihracatını artırabild­iğini vurgulayan Şam, “Turquality destek programı ile işletmenin performan- sı artırılıyo­r ve böylece işletme Türkiye’yi 100’üncü yıla taşıyacak bir şirket haline geliyor” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye