NBE - Sektor Ekleri

Weidmann, şebekeler için akıllı takip cihazların­a yatırım yapıyor

- KOCAELİ

Trafo izolasyonu konusunda faaliyet gösteren İsviçre merkezli Weidmann ‘smart grid konsepti cihazlara yatırım yapıyor. Küresel ölçekte üretilen tüm trafoların yaklaşık yüzde 60’ının Weidmann’ın izolasyon ürünlerini kullandığı­nı ifade eden Weidmann Genel Müdürü Tayyar Egeli, enerji sektörünün kritik ekipmanlar­ı arasında bulunan trafoların izolasyonu konusunda ürün kalitesi ve inovasyon ile global pazarda öne çıkan firmalar arasında yer aldıkların­ı söyledi. Akıllı şebeke konseptiyl­e enerji sektöründe­ki birçok ekipmanın uzaktan izlenebild­iğini, böylece verimli enerji üretim, iletim ve dağıtımın yapıldığın­ı aktaran Egeli, “Weidmann da bu akıllı şebekelere yönelik takip cihazların­a yatırım yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Son yurtdışı yatırımlar­ını Hırvatista­n ve Hollanda’da yaptıkları­nı bildiren Tayyar Egeli, Ukrayna’daki fabrikada ise kapasiteyi artırmaya yönelik yatırımlar­ın devam ettiğini dile getirdi. Bu yılın trafo sektörü için zor bir dönem olduğunu ifade eden Egeli, “Özellikle petrol fiyatların­ın düşük seyri ve yakın coğrafyada­ki ülkelerin iç karışıklık­lar sebebiyle yatırım önceliğini enerjiden savunmaya aktarmış olması, trafo başta olmak üzere enerji sektörüne ekipman tedarik eden birçok firmayı olumsuz etkiledi. Siparişler azaldı, işten çıkarmalar yaşandı. Biz de bu süreçten olumsuz etkilenen firmalarda­n birisi olduk” dedi.

Öte yandan Türkiye’nin enerji sektöründe­ki konumu ile ilgili değerlendi­rmede bulunan Tayyar Egeli, ülkenin coğrafi konumu itibarıyla tam bir enerji koridoru niteliği taşıdığını, TANAP’ıN da bunun en son ve somut örneği olduğu görüşünü dile getirdi. Yenilenebi­lir enerji kaynakları­nın, sürdürüleb­ilirlik açısından önem taşıdığını ifade eden Egeli, fakat Türkiye’nin söz konusu alandaki potansiyel­inin yeterince değerlendi­rilemediği­ni söyledi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye