NBE - Sektor Ekleri

Eraslan, yeni tesis yatırımı ile güneş kolektörü ihracatını artırmayı planlıyor

- İKBAL FİDAN / KIRŞEHİR

Güneş enerjisi sıcak su sistemleri, boyler ve doğalgaz çelik baca sistemleri üreten Eraslanlar İnşaat, güneş enerji sistemleri­nde ihracat odaklı büyümek istiyor. Yıllık 80 bin takım güneş enerji sistemleri ve 500 bin metre baca ürettikler­ini söyleyen Eraslanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Eraslan, “Bugün itibarıyla üretimin yüzde 20’sini ihraç ediyoruz. Kısa vadede bu oranı yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyor­uz. Bu doğrultuda yeni bir tesis yatırımı planlıyoru­z” dedi.

15 bin metrekare kapalı alanı bulu- nacak bir tesisi kurmayı hedefledik­lerini söyleyen Eraslan, çalışmalar­ını ihracat odaklı sürdürmek istedikler­ini belirtti. Hali hazırda iç pazarda 600 bayilerini­n olduğunu kaydeden Süleyman Eraslan, “İç pazarda, müşteri memnuniyet­ini üst seviyede tutarak, bayi sayımızı ve servis ağımızı artırmayı hedefliyor­uz” dedi.

"İhracat pazarımızı­n genişlemes­inde Ar-ge çalışmalar­ı belirleyic­i oldu"

Üretime 30 metrekare küçük bir atölyede başladıkla­rını ve gelinen noktada 50 ülkeye ihracat yapan bir firmaya dönüştükle­rini anlatan Eraslan, ihracat pazarların­ın genişlemes­inde Ar-ge çalışmalar­ının belirleyic­i olduğunu söyledi. Ağırlıklı olarak Avrupa, Ortadoğu ve Afrika pazarların­a odaklandık­larını anlatan Eraslan, özellikle Afrika ülkelerind­en yoğun talep aldıkların­ı dile getirdi. Ar-ge çalışmalar­ı kapsamında yüksek verimli güneş kolektör üretimine odaklandık­larına değinen Süleyman Eraslan, orta vadede üretime geçecekler­ini açıkladı. Eraslan, “Lazer kaynaklı güneş kolektörle­ri ve kaynaksız depo üretimi uzun süren Ar-ge çalışmalar­ımız sonucunda ortaya çıktı. Firmamızın başarısını­n temelinde, Ar-ge ve proje odaklı yaklaşım yatıyor” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye