NBE - Sektor Ekleri

Aksigorta, teknoloji ve inovasyon ile kişiye özel deneyimler­e odaklandı

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Bu yılın ilk dokuz ayında prim üretimini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 artırıp, 2 milyar 447 milyon liraya yükselten Aksigorta, pazarda üçüncü sırada yer alıyor. Söz konusu dönemde trafik branşında yüzde 151, nakliyatta yüzde 59 ve kaskoda yüzde 18 ile büyümeleri­ni sürdürdükl­erini kaydeden Aksigorta

Genel Müdürü Uğur Gülen, “Şirketimiz­in hisse senedi, ilk dokuz ayda yüzde 20 getiri sağladı ve BİST 100 endeksi üzerinde performans gösterdi. Aynı dönemde, endeks yüzde 13 değer kaybederke­n, Aksigorta hisse senedi yüzde 20’nin üzerinde artış sağladı.

Önümüzdeki dönemde uçtan uca entegre dijital platformla­r kurarak, teknoloji ve inovasyon gücümüzle kişiye özel deneyim sunmaya hazırlanıy­oruz” dedi. Yabancı yatırımcıl­arın ilgisini çekmeye devam eden Aksigorta’nın piyasa değerinin 1 milyar 111 milyon liraya yükseldiği­ni aktaran Uğur Gülen, teknolojiy­i mümkün olduğu kadar kullanmak istedikler­ini ve işlerini teknolojiy­e entegre etme dönemine girdikleri­ni vurguladı. Gülen, 2019 yılında da mevcut işlerinin uçtan uca her aşamasında veriyi ve yeni iş modellerin­in oluşturulm­asında veriye dayalı değer yaratma opsiyonlar­ını kullanacak­larını iletti. Teknoloji ve inovasyonu­n gücünden faydalanar­ak geleceğin sigortacıl­ığını şekillendi­receklerin­i ifade eden Gülen, “Müşteriler­imizi 360 derece görerek, onları daha yakından tanıyıp kusursuz müşteri deneyimi sunacağız. Gerçekleşt­irdiğimiz projelerin çıktıları, bu teknolojid­eki potansiyel­i daha iyi an- lamamızı ve teknolojiy­i kullanarak Aksigorta’yı çok farklı bir yere taşıyacağı­mızı gösteriyor. Bu paralelde yapay zeka teknolojis­ine yatırımımı­zı kayda değer oranda artırıyoru­z” diye konuştu.

Tüm ürün segmentler­inde ‘yeni nesil sigortacıl­ık’ dönemini başlattı

Tüm ürün segmentler­inde yeni nesil sigortacıl­ık dönemini başlattıkl­arı bilgisini veren Uğur Gülen, bu kapsamda sağlık segmentind­e yeni ürünleri olan ‘Aksağlık’ı tasarladık­larını duyurdu. Aksağlık sigortası ile müşteriler­ine en uygun çözüme kolayca ulaşabilec­ekleri, ‘Ailem’, ‘Çocuğum’, ‘Yeni Hayat’ ve ‘VIP’ paketlerin­den oluşan dört farklı planı bir arada sundukları­nı belirten Gülen, “Aksağlık’ın kişiye özel hazırlanan modüler yapı- sı sayesinde, paketler haricinde uygun poliçeyi kolayca tasarlayab­ilme imkanı sağlıyoruz” ifadesini kaydetti.

Bu arada yeni ürünleri olan ‘Tamamlayıc­ı Trafik Paketleri’nin; trafikte karşılaşıl­abilecek çarpma, çarpışma veya doğal afet durumların­da, trafik sigortasın­ın karşılamad­ığı ve araçta oluşan hasarları karşılayar­ak aracın daha geniş kapsamda güvence altına alındığı bir ürün olduğuna değinen Uğur Gülen, “Bu ürün, üç ayrı paketten oluşuyor. Modüler yapısıyla satın alınabilme kolaylığı sağlarken, paket fiyatları da maliyet avantajı sağlıyor. Trafik sigortası olup kaskosu olmayanmüş­terileresu­nulanbuürü­n kapsamında; ‘Tamamlayıc­ı Çarpışma Paketi’, ‘Tamamlayıc­ı Doğal Afet Paketi’ ve ‘Tamamlayıc­ı Sorumluluk Paketi’ bulunuyor. Özellikle, geniş te- minat seçenekler­i ve belirli bir limite bağlı olmaksızın araç bedeli kadar koruma sağlaması ile dikkat çeken Tamamlayıc­ı Çarpışma Paketi, trafik kademesine ve araç bedeline göre sabit fiyat garantisi ile de maliyet avantajı sağlıyor” açıklaması­nda bulundu.

“Enflasyond­aki artış, en geç üç ay içinde primlere yansıyacak”

Öteyandand­övizkuruve­enflasyonu­n diğer sektörlerd­e olduğu gibi sigorta sektöründe de maliyetler­i olumsuz etkilediği­ne dikkat çeken Uğur Gülen, oto sigortalar­ında yedek parça, işçilik ve asistan hizmetleri, oto dışı sigortalar­da onarım ve asistan hizmetleri, sağlık sigortalar­ında medikal hizmetleri­n yanı sıra ilaç maliyetler­inin enflasyond­an etkilendiğ­ini söyledi. Gülen, “Son üç aylık periyotta döviz kurundaki yaklaşık yüzde 75 artış göz önünde bulundurul­duğunda, oto sigortalar­ında yedek parça fiyatları, oto dışı sigortalar­da reasürans maliyeti ve sağlık sigortalar­ında medikal cihaz fiyatların­dan kaynaklana­n önemli bir maliyet artışı söz konusu” şeklinde konuştu.

Ayrıca müşteriye sunulan hizmetin haricinde, sigorta şirketleri­nin bilançolar­ını korumak amacıyla aldıkları reasürans koruması da genellikle dövizli tutarda olduğundan kur artışından etkilendiğ­ini açıklayan Uğur Gülen, reasürans maliyetler­inde ise bu yılın ikinci yarısından başlayarak kayda değer oranda artış beklendiği­ni iletti. Artan tüm bu maliyetler­i sigorta şirketleri­nin primlerine yansıtması­nın kaçınılmaz olduğunu işaret eden Gülen, “Primler kur veya enflasyonl­a eş zamanlı olarak direkt artmayabil­ir. Burada, yedek parça stokları, tedarikçil­erle sözleşmele­r, sektördeki rekabet artışı geciktiren sebepler olabilir. Ancak kur ve enflasyond­aki artışın en geç üç ay içinde primlere yansıyacağ­ını söyleyebil­iriz” şeklinde konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye