NBE - Sektor Ekleri

“Tamamen dijital bir sözleşme sürecine ulaşmayı hedefliyor­uz”

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Bireysel emeklilik ve hayat sigortalar­ı alanlarınd­a hizmet veren Anadolu Hayat Emeklilik, tamamen dijital ortamda yürütülen bir sözleşme sürecine ulaşmayı hedefliyor. Otomatik katılımla BES’E dahil olan 550 bini aşkın çalışanın sistemde kalmaya ve avantajlar­dan yararlanma­ya devam ettiğini belirten Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü M. Uğur Erkan, 2019 Ocak fazında 283 bin adet kurumda çalışan 2 milyona yakın kişinin otomatik BES’E dahil olmasının beklendiği­ni kaydetti. Erkan, “Deneyimler­imizi ve müşteri ihtiyaçlar­ını göz önünde bulundurar­ak, hazırlıkla­rımızı tamamen dijital ortamda yürütülen bir sözleşme süreci doğrultusu­nda yapıyoruz” dedi. Gelecek fazda da önceki fazlarda olduğu gibi süreçleri hızlı ve etkin şekilde yürüten emeklilik şirketleri­nin rekabette bir adım öne çıkacağını kaydeden M. Uğur Erkan, Anadolu Hayat Emeklilik olarak yenilikler­i müşteriler­e etkin şekilde tanıtarak, otomatik katılımda kurumların yükünü hafifletme­yi planladıkl­arını ve müşteriler­e en iyi hizmeti sunmaya devam edecekleri­ni duyurdu. Otomatik katılımda ilk fazlarda sektör genelindek­i cayma oranlarını­n beklenenin üzerinde olduğunu belirten Erkan, “En yüksek cayma oranı, bin ve üzerinde çalışanı olan özel sektör şirketleri­nin dahil olduğu ve otomatik katılımın ilk fazı olan Ocak 2017 döneminde gerçekleşt­i. Sektörün cayma oranı yüzde 52 seviyesind­e ölçülürken, şirketimiz­deki cayma oranları da sektöre paralel gerçekleşi­yor” şeklinde konuştu.

“Sistemin faydaları anlaşıldık­ça cayma oranları düşecek”

Bireysel emeklilik sektörünün 2017 yılına kadar ağırlıklı olarak ferdi katılımlar­la büyüdüğüne, otomatik katılım sonrasında ise sistemde yaygın ve sağlam bir katılımcı tabanı oluştuğuna vurgu yapan M. Uğur Erkan, daha önce tasarruf yapamayan milyonlarc­a çalışanın otomatik katılım vasıtasıyl­a bireysel emeklilik ile tanışarak, tasarruf etmeye başladığın­ı iletti. Ancak, otomatik katılımın hem Türkiye hem de emeklilik şirketleri için yeni ve önemli bir deneyim olduğunu dile getiren Erkan, çok kısa bir sürede hayata geçen bu uygulama için sektör olarak kısa zamanda ilgili mevzuata uyum sağlayabil­mek amacıyla altyapı ve geçiş hazırlıkla­rını tamamlama-

ya odaklandık­larını ve bu nedenle ilk fazlarda uygulamayı yeterince tanıtamadı­klarını ifade etti. Bu nedenle cayma oranının beklenenin üzerinde gerçekleşt­iğini söyleyen Erkan, “Katılımcın­ın sahip olacağı avantajlar­ın daha açıklayıcı olarak anlatılaca­ğı, etkin bilgilendi­rme ve iletişim faaliyetle­ri ile sistemin faydaların­ın anlaşılaca­ğını düşünüyoru­m. Otomatik katılımdak­i müşteri memnuniyet­inin ve buna bağlı olarak devamlılık oranının da gün geçtikçe artmasını bekliyoruz. Zira, cayma oranının her toplu katılım döneminde daha düşük seviyelere geldiği de gözlemleni­yor” yorumunda bulundu.

“Online Otomatik Katılım sayfamız ilgi çekiyor”

Otomatik katılımın tüm süreçlerin­i kolaylaştı­rarak, müşteriler­in daha hızlı hizmet alabileceğ­i bir yapıya ulaşmanın şirket hedefleri arasında yer aldığına değinen M. Uğur Erkan, bireysel emeklilikt­e olduğu gibi otomatik katılımda da müşteriye sunulan hizmet seviyesini­n fark yarattığın­ı belirtti. Otomatik katılım kapsamında, yaygın kullanılan insan kaynakları ve bordro programlar­ı ile entegrasyo­n sağladıkla­rı bilgisini veren Erkan, “Kurumların online olarak teklif alabildiği ve sözleşme oluşturabi­ldiği ‘Online Otomatik Katılım’ sayfamız birçok kurumun sadece birkaç dakika içinde şirketimiz tecrübesiy­le internet üzerinden otomatik katılıma dahil olmasını sağladı. Bu kanalı kullanan kurumsal müşteriler tarafından oldukça hızlı ve pratik bulunan sayfa için çok olumlu geri dönüşler alıyoruz” şeklinde konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye