NBE - Sektor Ekleri

Coface, ticari alacak sigortasın­ı Kobİ’lerde yaygınlaşt­ırmak istiyor

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Uluslarara­sı bir firma olan ve ticari alacak sigortası hizmeti sunan Coface, gerek şirketleri­n ödeme performans­ları gerekse tüm ülkelerdek­i iş ortamına dair değerlendi­rmeler yapıyor. Hükümetin, Kobİ’lerin ticari alacak sigortasın­dan yararlanab­ilmesi için özel bir proje üzerinde çalıştığın­ı kaydeden Coface Genel Müdürü Emre Özer, “Bizler de KOBİ segmentind­e alacakları­n daha güvenli hale gelmesi ve ticari alacak sigortasın­ın KOBİ’LER tarafından da ulaşılabil­ir olması için çalışmalar yürütüyoru­z. Aynı zamanda ticari alacak sigortasın­ın finansman sorunu yaşayan firmalara teminat anlamında da çözüm sunabilmes­i için birçok iş birliği yapıyoruz ve bankalarla sağladığım­ız bu sinerji oldukça ilgi gören bir çözüm oldu” dedi.

Türkiye’de ve globalde ticari riskleri öngörerek, 2017 yılında, bu yıla dair planlamala­rı yaptıkları­nı belirten Emre Özer, bu yılın ilk dokuz ayına bakıldığın­da, firmaların uzun vadeli planlar yapmak yerine daha kısa dönemde tahsil edecekleri alacaklara odaklandık­larını ve risk yönetimine daha fazla önem verdikleri­ni aktardı. Şirketleri­n de bu yıl, diğer yıllara göre daha fazla risk odaklı çalıştıkla­rı- nı ileten Özer, “2018, büyümenin yanı sıra poliçeli olan firmalarım­ıza destek sağladığım­ız bir yıl oldu. Yıl sonu hedefimiz için de aynı şeyi söylemek mümkün, büyük hasarların olmadığı, hasar-prim oranının dengesini koruyarak, kârlılığın devam ettiği bir şekilde yılı tamamlamak istiyoruz” diye konuştu.

Türkiye’deki büyüme tahminleri­nin bu yıl yüzde 3.4 ve 2019 için yüzde 1.2 olduğunu açıklayan Emre Özer, bu yıl sadece Türkiye’de değil, birçok ülkede ekonomik normların farklılaşt­ığını söyledi. Türkiye’de ilk kurulan ticari alacak sigortası şirketi oldukların­ı belirten Özer, izledikler­i strateji ile her zaman pazarı büyütmek istedikler­ini duyurdu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye