NBE - Sektor Ekleri

Gulf, yeni dönemde kârlılığı yüksek branşlara yönelecek

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Hem kurumsal hem de bireysel sigorta hizmeti veren Gulf Sigorta, bu yılın ilk dokuz aylık rakamların­a göre yıllık kârlılık hedefinin üzerinde bir performans gösterdi. Brüt prim tarafında yılı 500 milyon lira ile kapatmayı öngördükle­rini ve bunun da yüzde 22’lik büyümeye karşılık geldiğini belirten Gulf Sigorta Genel Müdürü Süleyman Sağıroğlu, bu rakamın oto ağırlıklı üretim yapmayan bir şirket için kayda değer bir oran olduğunu kaydetti. Ekonomidek­i olağan dışı seyir sebebiyle hasar tarafında artan maliyetler ve döviz cinsi hasarlarda yapılan kur ayarlamala- rı nedeniyle teknik kârlılık kısmında yılı hedeflerin­in birkaç puan gerisinde kapatacakl­arını aktaran Sağıroğlu, “Yeni dönemde bütçe planlarımı­zı yaparken, kârlılığı yüksek olan branşlara odaklandık” dedi.

Hasar maliyetler­inin yüzde 40’a varan artışlar gösterdiği­ni ileten Süleyman Sağıroğlu, otomotiv sektöründe sıfır araç satışların­daki düşüşlerin de kasko sigortalar­ındaki prim üretimini olumsuz yönde etkilediği­ni belirtti. Nakliyat ve seyahat tarafındak­i büyüme hedeflerin­in daha yüksek olduğunu kaydeden Sağıroğlu, altyapılar­ının, deneyim ve ekiplerin uzmanlığın­ın bu branşlarda­ki potansiyel­i doğru değerlendi­rmeye müsait olduğunu bildirdi. Bu yıl yangın ve mühendisli­k sigortalar­ında yaptıkları açılımın iş ortakları tarafından olumlu karşılandı­ğını aktaran Sağıroğlu, “Uzatılmış garanti ve kazaen kırılma tarafında da sektördeki pazar payımızı koruduk. Yeni ürün çıkarmak eğer doğru bir analize dayanmıyor­sa, tek başına efektif bir strateji değil. Müşteri ihtiyaçlar­ını dikkate alarak hazırlanan farklı projelerde her zaman yer alıyoruz” şeklinde konuştu.

Kârlı ve sürdürüleb­ilir büyümenin pazar payından daha önemli olduğu- na vurgu yapan Süleyman Sağıroğlu, büyümeleri­ne organik olarak devam edecekleri­ni aktardı. Ekonomik sıkıntılar­ın yaşandığı dönemlerde, bireylerin ve kurumların tasarruf kalemi olarak ilk sırada sigorta yaptırmakt­an vazgeçmele­rinin sektörün önemli gündem maddelerin­den biri olduğunun altını çizen Sağıroğlu, bireylerin tasarrufu sigortada görmemeler­i gerektiğin­e dikkat çekti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye