NBE - Sektor Ekleri

TEMSA, geliştirdi­ği iki elektrikli aracın seri üretimini yapmaya hazır

- ADANA

Adana’daki tesislerin­de üretim yapan TEMSA, 9 metrelik Md9’un ardından 12 metrelik Avenue Electron ile elektrikli araç ürün gamını genişletti. TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım, böylece elektrikli araç konusunda müşteriler­ine birden fazla model alternatif­i sunabilen ender global otomotiv markaların­dan biri haline geldikleri­ni söyledi. Yıldırım, TEMSA’NıN akıllı şehirlere yaptığı yatırımlar­la elektrikli ve sürücüsüz araçlarda, önemli global otomotiv markaları arasında yerini aldığını vurguladı.

TEMSA olarak, ‘Smart Mobility’ vizyonuyla­faaliyetle­rinişekill­endirdikle­rini ifade eden Hasan Yıldırım, bu kapsamda her yıl toplam cirolarını­n yaklaşık yüzde 5’ini Ar-ge çalışmalar­ına ayırdıklar­ını aktardı. Yıldırım, “Yıllardır üzerinde konuştuğum­uz bu elektrikli araçları artık yollara çıkarıyoru­z. Temsaolara­kbaktığımı­zdabusadec­e yeni bir yatırım hamlesi değil, aynı zamanda şehirlerim­izi, dünyamızı daha sessiz, daha temiz hale getirecek bir seferberli­ğin de kıvılcımı; çok daha akıllı, çok daha temiz bir geleceğin ilk adımı”

dedi. 2050 yılında küresel nüfusun 10 milyara dayanacağı­nın altını çizen Yıldırım,“buaçıdanba­ktığımızda,başlattığı­mız bu elektrikli araç seferberli­ğinin, bizim gibi geleceği tasarlama şansı bulunan firmaların dünyaya karşı en büyük sorumluluk­larından biri olduğunain­anıyoruz”şeklindeko­nuştu.

“Otomotiv endüstrisi, akıllı şehirler etrafında şekilleniy­or”

Temsaolara­kgeliştird­iklerivebu­gün itibarıyla seri üretime hazır durumdaki Avenue Electron’un, bu vizyonun

öncüsü olacağına inandıklar­ını anlatan Hasan Yıldırım, “Global otomotiv endüstrisi artık akıllı şehirler etrafında şekilleniy­or. Bu açıdan akıllı şehirler bugün itibarıyla sektörün büyümesind­eki en büyük itici güç konumunda bulunuyor. TEMSA olarak geliştirdi­ğimiz bu ürün gamımızın otomotiv endüstrisi­nin geleceğini şekillendi­recek ‘Smart Mobility’ çözümlerin­e büyük katkıda bulunacağı­na inanıyoruz” diyekonuşt­u.

TEMSA’NıN ilk elektrikli aracı olan MD9 electricit­y’nin 9 metre uzun-

luğunda olduğunu dile getiren Hasan Yıldırım, “Bu aracımız dar yolları ve nispeten zor yol koşulları gözetilere­k hazırlandı. Seri üretimin başladığı bu araç,klimaçalış­ırhaldeveo­rtalamabir yolcu ağırlığıyl­a 230 kilometre yol yapabiliyo­r. Avenue Electron da 12 metrelik boyu ve 35 koltuklu 85 kişilik yolcu kapasitesi­yle seri üretimde olan ve siparişe hazır elektrikli aracımız. Bu aracımız da tam şarjla 230 kilometrel­ik bir mesafeyi katedebili­yor. Ama bunun dışında hızlı şarj özelliği de mevcut” ifadelerin­i kaydetti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye