NBE - Sektor Ekleri

Toyota Hilux, 50’nci yılında Türkiye’ye özel versiyon sundu

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Toyota’nın pick-up modeli Hilux, 50’nci yıldönümün­de Türkiye’ye özel bir versiyon sundu. 50’nci yıla özel satışa sunalan Hilux 4x4 Hi-cruiser A/T, yenilikler­iyle dikkat çekiyor. 1968 yılında üretilmeye başlanan ve globalde yaklaşık 18 milyon adet satış gerçekleşt­iren Toyota Hilux’ın 4x4 Hi-cruiser A/T versiyonu, SUV görünümlü tasarımı, güvenlik donanımlar­ı ve konforuyla öne çıkıyor. Türkiye'ye özel geliştiril­en Hilux 4x4 Hi-cruiser A/T 50'nci yıl versiyonun­da Toyota’nın güvenlik sistemi 'Toyota Safety Sense' tüm özellikler­iyle yer alıyor. Öte yandan Hilux 4x4 Hi-cruiser A/T versiyo- nundaki yenilikler arasında, yükleme ve boşaltmada kolaylık getirmesin­in yanı sıra 730 kilograma varan yük taşıma kapasitesi­nin tam olarak kullanılma­sını sağlayan alüminyum sürgülü kapak da bulunuyor. 5 bin 330 milimetre uzunluğa, bin 855 milimetre genişliğe ve bin 815 milimetre yüksekliğe sahip olan Hilux 4x4 Hi-cruiser A/T versiyonun­da krom roll barlar, krom yan basamaklar, krom ön ve alt kroma, siyah çamurluk korumaları ve 18 inç alaşım jantlar bulunuyor. Ayrıca versiyonun logosunda '50. Yıl' ibaresi de yer alıyor.

2.4 D-4D dizel motor seçeneğiyl­e satışa sunulan Hilux’un 4x4 Hi- Cruiser A/T modeli, sahip olduğu Common-rail direkt enjeksiyon sistemi sayesinde 100 kilometred­e ortalama 7.8 litre gibi düşük tüketim sunuyor. 150 HP güce ulaşan Hilux 4x4

Hi-cruiser A/T, 400 Nm torka sahip. Öte yandan Toyota Safety Sense aktif güvenlik teknolojil­erinin yer aldığı Hilux 4x4 Hi-cruiser A/T, sistem sayesinde güvenli ve rahat bir sürüş sunuyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye