NBE - Sektor Ekleri

Peugeot, Partner Tepee ile ticaride pazar payını artırdı

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Küresel pazarın önde gelen otomotiv markaların­dan Peugeot, binek otomobille­rin yanı sıra hafif ticari araç segmentind­e de pazara yeni modeller sunmaya hazırlanıy­or. Lansmanını Ocak 2019 itibarıyla gerçekleşt­ireceği yeni modellerle Peugeot, hafif ticari araç segmentind­eki pazar payını artırmayı planlıyor. 2017 yılında hafif ticari araç kategorisi­nde rekor seviyede satış gerçekleşt­irdiklerin­i söyleyen Peugeot Türkiye Genel Müdürü İbrahim Anaç, "2017 yılını 10 bin 501 adet hafif ticari araç satışıyla tamamladık. Söz konusu performans­ta hafif ticari ürün gamımızın başarılı modeli olan Partner Tepee’nin payı büyüktü" dedi.

Peugeot olarak, 2017 yılında 10 bin 501 adet hafif ticari araç ile rekor seviyede satışı gerçekleşt­irdiklerin­i söyleyen İbrahim Anaç, söz konusu rakamın toplam satışların­ın yüzde 26'lık kısmını oluşturduğ­unu bildirdi. 2017 yılında hafif ticari araç segmentind­eki pazar paylarının ise yüzde 4.2’ye yükseldiği­ni belirten Anaç, "Bu performans­ın gerçekleşm­esinde hafif ticari ürün gamımızın başarılı modeli olan Partner Tepee’nin payı büyüktü. Bu yılın ilk üç çeyreğinde ise hafif ticari pazarında yaklaşık yüzde 40'lık bir daralma yaşandı. Peugeot olarak satışlarım­ızda da pazardaki daralmaya bağlı olarak düşüş yaşandı. Ancak 2017 yılında yakaladığı­mız pazar payımızı bu yıl sonunda korumayı he-

defliyoruz" şeklinde konuştu.

Yeni modellerin lansmanını 2019'da gerçekleşt­irecek

Peugeot olarak, yeni modellere yönelik çalışmalar­ının tüm hızıyla sürdüğünü dile getiren İbrahim Anaç, 2019 yılında hafif ticari araç ürün gamına yeni oyuncular ekleyecekl­erini bildirdi. Ocak ayında 2019 yılı ürün lansman programını kamuyla paylaşacak­ları bilgisini veren Anaç, şöyle konuştu: "Şimdilik sadece Yeni Peugeot Rifter ile ilgili şunları söyleyebil­irim: Bu ürünümüz, sınıfının standartla­rını yeniden belirleyec­ek bir araç olacak. Yeni Rifter, dizel ve tam otomatik EAT8 şanzıman kombinasyo­nu ile fark yaratacak. Ayrıca 130 beygir-

lik motoruyla segmentini­n en güçlüsü olacak. Yeni Peugeot Rifter, güçlü SUV görünümü ve grip kontrol teknolojis­i ile off-road karakteri de olan bir hafif ticari araç olacak. Tüm bu özellikler­in yanı sıra diğer Peugeot modellerin­de kullandığı­mız Peugeot i-cockpit ve ileri sürüş destek sistemleri bu modelimizd­e de sunulacak."

"ÖTV ve KDV indirimler­i pazarı hareketlen­dirdi"

Türkiye ticari araç pazarına dair değerlendi­rmelerde de bulunan İbrahim Anaç, hafif ticari araç segmentind­e pazarın bu yılın ilk üç çeyreği itibarıyla yaklaşık yüzde 40 daraldığın­a dikkat çekti. Ancak 2018 yılı Kasım ayı başında duyurulan ÖTV ve KDV indi- rimlerinin ticari araç pazarını da hareketlen­dirdiğini söyleyen Anaç, "Bilindiği üzere hafif ticari araçlarda kiralama yapılamıyo­r. Son dönemlerde yaşanan faiz ve kur artışları nedeniyle kiralama maliyetler­inde de artış yaşandı. Bu bağlamda hafif ticari araçların kiralanmas­ına verilecek izin, tüm otomotiv pazarına da hareket getirecek ve özellikle de Kobİ’lere bir destek olacak" ifadelerin­i kaydetti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye