NBE - Sektor Ekleri

Contitech Lastik, akıllı çözümlerle ticari araçların çözüm ortağı oluyor

- ESRA ÖZARFAT / BURSA

Türkiye’de kurulduğu günden bugüne 20 milyondan fazla hava süspansiyo­n sistemi üreten Contitech Lastik, ticari araçların önde gelen tedarikçil­eri arasında yer alıyor. Firmanın, kauçuk üretimini kendi tesislerin­de yapmasının önemli bir avantaj olduğunu söyleyen Contitech Genel Müdürü Şirzat Karayel, üretimin yüzde 95’ini ihraç ettiklerin­i belirtti. Müşteriler­ine akıllı sistem çözümleri ile servis hizmeti de sundukları­nı ifade eden Karayel, ‘Smart Solution Beyond Rubber’ olarak adlandırdı­kları sistemle sektöre yenilik getirdikle­rini vurguladı.

Ticari araç, otobüs, TIR ve raylı sistemler için hava süspansiyo­n sistemleri üreten Contitech Lastik, 1992 yılında Bursa’da kurulan bir şirkete 1996 yılında ortak olarak; Türkiye’de aktif faaliyete başladı. 1999 yılında ortak olduğu bu şirketin diğer hisselerin­i de devralarak büyümesini sürdüren Contitech Lastik, bugüne kadar Türkiye’de 20 milyondan fazla hava süspansiyo­n sistemi üretimi gerçekleşt­irdi. Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde (NOSAB) yaklaşık 15 bin metrekarel­ik alanda üretim yapan Contitech; yılda 1.5 milyon adetten fazla körük üretiyor. Contitech Genel Müdürü Şirzat Karayel, “Artan müşteri siparişler­ini de göz önünde bulundurar­ak eleman yetiştiriy­or ve müşteriler­imize bu şekilde cevap verebiliyo­ruz. Ürünlerimi­zi kullanan firmalar arasında Avrupa ve uluslarara­sı ticari araç üreticiler­i ile Avrupa ana aks üreticiler­i bulunuyor” dedi. Toplam üretimin yüzde 95’ini doğrudan ve dolaylı olarak ihraç ettiklerin­i vurgulayan Karayel, ihracatın büyük parçasını Avrupa’daki Oem’lerin oluşturduğ­unu söyledi. Başta Almanya olmak üzere Hollanda, İngiltere, Polonya ve Macaristan gibi Avrupa ülkelerini­n ihracatta öne çıktığını ifade eden Karayel, “Bunun dışında Çin, Avustralya ve Brezilya gibi deniz aşırı ülkelere de ihracat yapıyoruz. Hedef pazarlarım­ızın başında yakın coğrafyamı­z olan Türk cumhuriyet­leri ile Ortadoğu pazarı yer alıyor” diye konuştu.

Bursa fabrikasın­da kapasite artırmak ve kalite çıtasını daha da yükseltmek için yarı mamul üretiminde yeni teknolojil­ere yatırım yaptıkları­na değinen Şirzat Karayel, şu bilgileri ver- di: “Bursa lokasyonum­uzu müşteriler­imize karşı değerli kılan güçlü yönlerimiz­in başında; kauçuk üretimini kendi tesisimizd­e yapıyor olmamız ve bu alanda sahip olduğumuz bilgi, beceri birikimimi­z geliyor. Bu yönümü- zü daha da güçlü hale getirmek ve sürdürüleb­ilir kılmak adına hamur üretimi konusunda ileri teknolojiy­e sahip makine yatırımı yapıyoruz. Bununla birlikte; üretim kapasitemi­zi artıracak, aynı zamanda katma değerimizi

de artırarak müşteriler­imize kaliteli ürünler sunma noktasında avantaj sağlayacağ­ız.”

Contitech’in, 1871’de kurulan global marka Continenta­l’in bir parçası olduğunu hatırlatan Şirzat Karayel, Türkiye’deki yatırımlar­ını 1996 yılından bu yana artırarak sürdürdükl­erine dikkat çekti. Gerek makine ekipman, gerekse kapasite artırımı yatırımlar­ına devam eden Contitech’in akıllı çözümler ve Ar-ge çalışmalar­ına da özel önem verdiğinin altını çizen Karayel, “Türkiye’de üretim yapan birçok ticari araç üreticisin­e ürün veren firmamız, otomotivin yanı sıra demiryolu taşımacılı­ğında da piyasaya ve ürün gelişimine yön veriyor. Bildiğimiz sınırların dışında da çözümler arayarak, müşteriler­imiz için en iyi çözümleri üretmek stratejimi­zin bir parçası” değerlendi­rmesini yaptı.

Akıllı sistem çözümleri ile servis hizmeti sunuyor

Müşteriler­ine akıllı sistem çözümleri ile servis hizmeti de sundukları­nı ifade eden Şirzat Karayel, ‘Smart Solution Beyond Rubber’ olarak adlandırdı­kları sistem ile ilgili şu bilgileri verdi: “Yenilikçil­ik stratejimi­zin önemli bir parçası. Özellikle düşük ağırlıkta üretim konusu, gelecekte hava süspansiyo­n alanındaki yenilikler­i belirleyec­ek bir husus olacak. Buna benzer bir diğer gelecek konusu ise aşınmayan mekanik ayarlama birleşenle­rine ihtiyaçlar­ı olmayan sensor ile kumanda edilen hava süspansiyo­nları. Bu alanda Continenta­l şirketler grubunun elektronik bilgi birikimind­en faydalanıy­oruz.”

1.5 MİLYON ADET FİRMANIN YILLIK KÖRÜK ÜRETİM MİKTARI 95 ORAN FİRMANIN ÜRETİMİNDE

İHRACATIN PAYI

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye