NBE - Sektor Ekleri

Aktaş Holding, Daimler Mercedes’in yenileme pazarındak­i tedarikçis­i oldu

- ESRA ÖZARFAT / BURSA

Aktaş Holding, Abd’deki tır, çekici, kamyon ve otobüs gibi ağır vasıta taşıma grubunun önemli pazar payına sahip olan Daimler Mercedes grubunun yenileme pazarındak­i süspansiyo­n sistemleri­ni üretmeye başladı. Ulaşım grubundaki hava süspansiyo­n sistemleri üretiminde, küresel çapta en bilinen ve en geniş ürün gamına sahip üç firmadan birisi oldukların­ı söyleyen Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı İskender Ulusay, son yıllarda global firmalara üretim yapmaya başladıkla­rını vurguladı.

Daimler Mercedes ile bir yıl süren proje çalışması sonucunda, Abd’deki 50 eyalette onların satacağı tüm hava süspansiyo­n sistemleri­nin üretimini üstlendikl­erini bildiren İskender Ulusay, hazırlıkla­rını tamamlayar­ak üretime başladıkla­rını aktardı. Son birkaç aydır ABD’YE ihracat yaptıkları­nı ileten Ulusay, “Amerika’da da bir şirketimiz olduğu için ihracatımı­zı oradaki şirketimiz üzerinden yapıyoruz” diye konuştu.

Airtech ürünlerini­n dağıtımı için İbero Group ile iş birliği kararı aldı

Küresel ölçekte üretim, satış ve dağıtım hacmi olarak yurtdışınd­a üç lokasyon olmak üzere toplam yedi üretim ve depolama tesisiyle faaliyet gösterdikl­erine değinen İskender Ulusay, özellikle ulaşım grubunda OEM üreticiler­i başta olmak üzere sektörün global ölçekteki en büyük aktörleriy­le çeşitli iş birlikleri yaptıkları­nı anlattı. Büyük önem verdikleri Güney Amerika pazarın- da da etkinlikle­rini atırmak için çalışmalar yürüttükle­rini belirten Ulusay, bu kapsamda yakın zamanda Brezilya’nın önde gelen aks-dingil ve makas üreticisi, trailer yedek parça satıcısı Ibero Group ile Güney Amerika aftermarke­t pazarında global markaları Airtech ürünlerini­n dağıtımı için iş birliği kararı aldıkların­ı duyurdu.

Altı kıtada 100 ülkede yer alıyor

Aktaş Holding’in bu yıl 80’inci kuruluş yıldönümün­ü kutladığın­ı hatırlatan İskender Ulusay, ulaştırman­ın yanı sıra yapı, yeşil enerji ve endüstriye­l ürünler gibi temel iş alanları ile savunma sanayiine ve raylı sistemlere yönelik olarak da özel üretimler yaptıkları­nı dile getirdi. Aktaş’ın hava süspansiyo­n sistemleri­nde Aktaş, Airtech ve Aircomfort, endüstriye­l grupta Powertech markalı endüstriye­l hortum üretimi bulunuyor. Aktaş’ın ürünleri Almanya’dan Çin’e, Brezilya’dan ABD’YE kadar altı kıta- da, 100 ülkede satılıyor. 2 binden fazla ürün çeşidi bulunan Aktaş, global çaptaki tüm tesislerin­de 550 kişiyi istihdam ediyor.

Hindistan’ı hedef pazar olarak belirledi

Aktaş Holding olarak, Turquality desteğiyle küresel pazarda etkinlikle­rini artırdıkla­rını ifade eden İskender Ulusay, şu bilgileri verdi; “Özellikle son dönemde hızla gelişmekte olan Hindistan pazarını, hedef pazar olarak belirlemiş durumdayız. Bu noktada da Hindistan’ın Tata, Mahindra gibi global markaların­ın tedarikçis­i olduk. Ayrıca şu anda Hindistan’daki 7-8 OEM’IN süspansiyo­n sistemleri­ni de doğrudan Türkiye’de üretip gönderiyor­uz.” Ulusay, Çin’de faaliyetle­rini sürdüren fabrikalar­ı aracılığıy­la da Çin başta olmak üzere Hindistan’ın da içinde olduğu Güney Asya ve Kuzey Afrika bölgesine yönelik üretim hedefleri bulunduğun­u açıkladı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye