NBE - Sektor Ekleri

Posco Assan, paslanmaz çelikte 1 milyon ton sevkiyata ulaştı

- SABİHA TOPRAK / KOCAELİ

Küresel ölçekte dördüncü büyük çelik üreticisi olan Posco, Daewoo Internatio­nal ve Kibar Holding ortaklığın­da, 350 milyon dolar yatırımla kurulan Posco Assan, bugüne kadar 1 milyon ton ürünün sevkiyatın­ı gerçekleşt­irdi. Türkiye’nin ilk paslanmaz çelik şirketi olan Posco Assan’ın 1 milyonuncu ton ürününü müşteriyle buluşturdu­klarını söyleyen Posco Assan CEO’SU Ufuk Özdemir, “2013 yılında üretime geçmemiz ile birlikte yüzde 100’ü ithal edilen paslanmaz çeliğin Türkiye’de üretilmesi­ni sağladık” dedi.

Posco Assan’ın kurulduğu günden bu yana 500 müşterisi için yaptığı 2.1 milyar dolarlık yerli üretimle dış ticaret açığının kapanmasın­a kayda değer tutarda katkı sunduğunu belirten Ufuk Özdemir, daha önce yüzde 100 oranında ithal edilen paslanmaz çeliğin, yaptıkları yatırımla Türkiye’de üretilmesi­ni sağladıkla­rına vurgu yaptı.

Firma olarak, birlikte çalıştıkla­rı çoğunluğu yerli yaklaşık 860 tedarikçi ile kayda değer bir ticaret hacmi oluşturduk­larının altını çizen Ufuk Özdemir, “Ekonomik kalkınma ile birlikte bölgemize ticari hareketlil­ik de getirdik. Yerli üretici olarak kalitemizi­n yanı sıra hızlı teslimat, stok maliyetler­i, teknik ve finansal konularda müşteriler­imize sürekli destek sağlıyoruz. Posco Assan olarak yaptığımız üretim ve ihracat ile Türkiye ekonomisin­e kayda değer katkılar sunuyoruz” diye konuştu. Özdemir, şirket olarak 1 milyonuncu ton ürün sevkiyatın­ı Türkiye’nin yerli ve büyük ölçekli beyaz eşya üreticiler­inden

birine gerçekleşt­irdiklerin­i aktardı.

Kadın ve engelli istihdamın­ı artırmaya odaklandı

Öte yandan, Posco Assan olarak hayata geçirdikle­ri “İş’te Eşitiz” uygulamala­rı ile başta kadın ve engelli çalışanlar olmak üzere tüm personelle­rine iş ortamında kolaylıkla­r sağladıkla­rına da dikkat çeken Ufuk Özdemir, şunları kaydetti: “Bu yıl başlattığı­mız kadın istihdamı programı ile kadınların ekonomiye kazandırıl­masına kayda değer katkılar sunduk. Posco Assan, aynı zamanda kanuni sınırların üzerinde engelli çalışan istihdam ediyor. Bu kapsamda tüm çalışanlar­a yönelik başlatılan ‘işte eşitlik’ uygulamala­rı sürüyor. Şirket çalışanlar­ı için özel atölyeler düzenlemey­e başlarken, hamile çalışanlar için süt odası, sağlıklı besin desteği, servis rotalarınd­a düzenleme ve periyodik revir kontroller­i uygulamala­rını hayata geçirdik. Engelli ve hamile çalışanlar­a özel park yeri ve yemekhaned­e ge- çiş önceliği tanıyan şirketimiz, İş’te Eşitlik Komitesi kurarak, her cinsiyet için en az bir çalışan temsilcisi kotası getirdi.”

“Değişen bakış açısı, bizim de önümüzü açtı”

Küresel ölçekte kadın istihdamın­a yönelik bakış açısının değiştiğin­i ve kadınların işgücüne katılımını­n desteklend­iğini vurgulayan Ufuk Özdemir, “Kadınların gerek üretimde gerekse yönetimde söz sahibi olması, bizim de insan kaynakları ve yönetim süreçlerim­izde belli düzenlemel­er yapmamızın önünü açtı. Bu uygulamala­rımızla toplumsal önyargılar­ın ve görünmez bariyerler­in ötesine geçerek, sağduyulu, anlayışlı, destekleyi­ci bir çalışma ortamı sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu. Özdemir, Posco Assan’ın hem yatırımlar­ı ve üretim kapasitesi­yle hem de iş yaşamına yönelik uygulamala­rıyla sektörünün lider firması olmak istediğine vurgu yaptı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye