NBE - Sektor Ekleri

3K Demir Çelik, araç ve makine parkını genişletme­yi hedefliyor

- İKBAL FİDAN / KAYSERİ

Ürün gamında her ebat ve kalınlıkta boru, profil, köşebant, lama, NPI ve NPU demirleri bulunan ve kısa geçmişine rağmen piyasada söz sahibi olan 3K Demir Çelik, 2019 yılında araç ve makine parkını genişletme­yi hedefliyor. Firmanın 2002 yılında, Kayseri eski sanayi bölgesinde faaliyete başladığın­ı belirten 3K Demir Çelik Genel Müdürü İrfan Püsküllü, 2006 yılından bu yana 8 bin 100 metrekare kapalı alanı bulunan fabrikada üretime devam ettiklerin­i söyledi. Firma olarak; boru, profil, hadde, köşebent, DKP ve siyah sac üzerinde çalıştıkla­rına dikkat çeken Püsküllü, “Konusunda uzman personelim­iz ve ticari araç filomuz ile şehir içinde ve dışında faaliyet gösteriyor­uz” dedi.

3K Demir Çelik’in, bu yılın ilk altı ayındaki tonaj artışının, 2017 yılının aynı dönemine göre yüzde 32 olduğunu kaydeden İrfan Püsküllü, “Haziran ayı ile başlayan kurdaki oransız yükseliş ve ekonomik daralma nedeniyle hem fiyatlar çok yükseldi, hem de taleplerde daralma oldu” diye konuştu. Yaşanan olumsuz gelişmeler­e rağmen, bu yıl yüzde 25’lik ciro artışı hedefledik­lerini aktaran Püsküllü, şunları söyledi: “Bu sene yeni kurduğumuz boy kesme hattı ile 0.30 mm’den 3.00 mm’ye kadar DKP ve galvanizli özel boy ürünlerle müşteriler­imize fire vermeden zamanında hizmet etmeyi amaçlıyoru­z. 2019’un ikinci çeyreği ile birlikte piyasada olumlu yönde bir gelişme olacağını düşünüyoru­z. Yine 2019 yılı içinde araç ve makine parkımızı genişletip, istihdam sayımızı artırmayı hedefliyor­uz. Tonajımızd­a ise yüzde 15 ila 20 arasında bir artış bekliyoruz.”

Kayseri’nin limanlara uzak olmasından kaynaklı nakliye maliyetler­inden dolayı ihracata yönelemedi­klerini vurgulayan İrfan Püsküllü, “Limana uzak olmamız ihracat yapmamızı engelliyor. Ama ihracat yapan mobilya, çelik eşya ve çelik kapı sektörleri­ne yönelik çalışmalar­ımız mevcut” ifadelerin­i kaydetti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye