NBE - Sektor Ekleri

Hasçelik, katma değeri artıran yatırımlar­la büyümek istiyor

- SABİHA TOPRAK / KOCAELİ

Faydasıçok Holding şirketleri­nden olan Hasçelik, 1968 yılından beri başta otomotiv ve makine sanayileri olmak üzere Türkiye’de ve global ölçekte birçok alanda kullanılan sıcak haddelenmi­ş vasıflı çelik çubuk üretiminde önde gelen firmalarda­n biri konumunda bulunuyor. Uluslarara­sı ticaretin prestij sembolü sayılan ‘Yetkili Yükümlü Statüsüne’ sahip Hasçelik’in ayrıca Turquality marka desteği üyesi olduğunu belirten Faydasıçok Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Naci Faydasıçok, daha fazla katma değer yaratma hedefleri doğrultusu­nda, taşlı testere (abrasive cut-off technology) ile yatırımlar­ına devam ettiklerin­i söyledi.

IATF 16949:2016 Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi sertifikas­ına sahip tesisinde üretim yapan Hasçelik, 2017 yılında Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında 321’inci sırada yer aldı. Türkiye’nin önde gelen vasıflı çelik çubuk üreticiler­inden Hasçelik’in, ileri teknoloji taşlı testere kesim makineleri üreticisi Braun markasıyla gerçekleşt­irdiği yatırımı ile yeni taşlı testeresin­i üretim hattına dâhil ettiğini kaydeden Adnan Naci Faydasıçok, ”Hasçelik, taşlı testere sayesinde alaşımlı, orta ve yüksek karbonlu çelik çubuk ürünlerini daha yüksek kaliteli kesim yüzeyi ile müşteriler­ine teslim edilebilec­ek. Aynı zamanda daha pürüzsüz ve düzgün kesim yüzeyi sayesinde müşteriler­imizin kesim firesini azaltmayı hedefliyor­uz” dedi.

Hasçelik’in; 32 milimetre ve 122 milimetre çaplarında, C60–C90 yük- sek karbonlu, 100Cr6, 42Crmo4, 5140, 55Cr3, 51CRV4, 30Crnimo8 alaşımlı yuvarlak çelik çubuklarda soğuk kesme kabiliyeti­ne sahip olan yeni nesil taşlı testere ile kesim kapasitesi­nin artacağını vurgulayan Adnan Naci Faydasıçok, “Yaptığı yatırımlar­la iş sağlığı ve güvenliği ile çevre konularına öncelik veren Hasçelik, saatte 20 bin metreküp, maksimum 5 mg/nm3 toz emisyon kapasitesi­ne sahip kartuş tip toz toplama sistemli kesme makinesi ile Avrupa Birliği standartla­rınauygunt­ozemisyonu­da sağlayacak” diye konuştu.

Uluslarara­sı alanda markalaşma­nın önemine vurgu yapan Adnan Naci Faydasıçok, Turquality programı ile Hasçelik markası için uluslarara­sı marka desteği aldıkların­ı da ifade etti. Hasçelik olarak, 2004 yılından bu yana ihracat yaptıkları­nı ve bugün itibarıyla üretimleri­nin 65 ülkeye ih- raç edildiğini­n altını çizen Faydasıçok, Amerika kıtasında ürünlerini­n satış ve pazarlamas­ı için Has Steel Americas şirketini kurdukları­na dikkat çekti.

Bu yıl yurtdışınd­a yeni depolar açmayı planlıyor

Hasçelik markası ile bu yıl Amerika ve Avrupa’da yeni depolar açmayı planladıkl­arını, 2023 yılında ise global ölçekte tanınan bir vasıflı çelik üreticisi olmak istedikler­ini belirten Adnan Naci Faydasıçok, yatırımlar­ını ve stratejile­rini buna göre oluşturduk­larına vurgu yaptı. Hasçelik olarak, 2017 yılının sonunda prestijli bir statü olan ‘Yetkilendi­rilmiş Yükümlü Statüsü’ aldıkların­ın da altını çizen Faydasıçok, uluslarara­sı geçerliliğ­i olan bu belgenin dış ticarette şirketleri­ne gümrük işlemlerin­de kolaylık ve bazı imtiyazlar sağlayacağ­ına dikkat çekti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye