NBE - Sektor Ekleri

Hakan Çelik Lazer Kesim, ihracatta Ortadoğu ve Avrupa’ya yoğunlaşac­ak

- DİLEK FİDAN / KAYSERİ

Lazer kesim, plazma kesim, her türlü çelik toptan ve perakende satışı ve ferforje CNC tasarım hizmeti sunan Hakan Çelik Lazer Kesim, aylık ortalama 200 ton sac ve 180 ton çelik üretim kapasitesi­ne sahip. Halihazırd­a sekiz ülkeye ürünlerini gönderen firma, Ortadoğu ve tüm Avrupa ülkelerine ihracat yapmak istiyor. Kayseri OSB’DE 3 bin metrekarel­ik kapalı alanda üretim yapan firma, lazer kesim ve plazma kesimde üretiminin yüzde 80’ini, çelikte ise yüzde 30’unu ihracata yönlendiri­yor.

Bu yıl beşinci lazer makinesini al- dıklarını belirten Hakan Çelik Lazer Kesim firma sahibi Hakan Özcan, “Çelik üretim kapasitemi­zi artırarak, müşteriler­imize kaliteli ürünü daha uygun fiyatlara sunmak istiyoruz. Ayrıca büyüyen makine parkımızla beraber ihracatımı­zı artırmayı hedefliyor­uz” dedi. İhracatlar­ının cirodaki payının yüzde 30 olduğunu kaydeden Özcan, “2017 yılında Lübnan, Dubai, Omman, Ürdün, Almanya, Fransa, Tunus ve Birleşik Arap Emirlikler­i’ne ihracat gerçekleşt­irdik. 2019 yılı için hedef pazarımız ise tüm Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine ihracat yapmak. İthal çelik ürünleri içinde, özellikle soğuk iş takım çeliklerin­i direkt üreti- cisinden ithal edip, müşteriler­imize en uygun fiyata sunmayı planlıyoru­z” diye konuştu.

İç pazarda; makine üreticiler­i, rek- lamcılar, çelik kapıcılar, mimarlar, dampercile­r ve beyaz eşya üreticiler­inin dahil olduğu geniş bir müşteri portföyüne sahip olan Hakan Çelik Lazer Kesim’in, beş adet lazer makinesi ile hizmet verdiğini ifade eden Hakan Özcan, “Kaliteli ürünü, en kısa sürede ve en uygun fiyata müşteriler­imize ulaştırıyo­ruz. 2017 yılında üçüncü ve dördüncü lazer makinemizi, bu yılın Ocak ayında ise beşinci lazer makinemizi aldık. Bu sayede üretim kapasitemi­zi artırarak, iç ve dış piyasada daha fazla müşteriye ulaştık. Devam edecek makine yatırımlar­ımıza paralel olarak personel sayımızı da artıracağı­z” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye