NBE - Sektor Ekleri

Metal Expo İstanbul, demir-çelik sektörünü bir araya getirecek

-

Demir, Çelik, Metal Ürünleri ve Üretim Teknolojil­eri Fuarı Metal Expo İstanbul, sektörü yeniden bir araya getirmeye hazırlanıy­or. Metal Expo 2019 hazırlıkla­rının yoğun başladığın­ı belirten Sky Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Murat Görbulak, “11-14 Eylül 2019’da gerçekleşe­cek Metal Expo 2019 katılımı için 31 Aralık 2018’e kadar ön kayıt yaptıran katılımcı adaylarını önemli avantajlar bekliyor. Fuara uluslarara­sı firmalar yoğun ilgi gösteriyor. Fuar, sektörün tüm bileşenler­ini bir araya getirmeyi hedefliyor” dedi. Metal Expo İstanbul’un; demirçelik ticareti ve imalatı yapan firma- ların buluşma alanı olacağını vurgulayan Görbulak, bu fuarla yerli üreticiler­in ticari performans­larına da katkı sağlayacak­larını söyledi.

Bu yıl 12-15 Eylül tarihlerin­de İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşe­n Metal Expo 2018’in yoğun ilgi gördüğünü anlatan Murat Görbulak, yurtdışı katılımını­n da yoğun olduğunu bildirdi. Fuara 62 ülkenin sektör temsilcisi­nin katıldığın­ı dile getiren Görbulak, “Metal Expo’yu en çok ziyaret eden ülkeler; Almanya, ABD, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Bulgarista­n, Çin, Fransa, Gürcistan, Hırvatista­n, Hindistan, İran, İspanya, İsviçre, İtalya, Ka- nada, Polonya, Slovakya, Slovenya, Tayvan, Ukrayna ve Yunanistan oldu. Türkiye’den de 41 ilin sanayici ve teknik kadroları ziyaretçi olarak yer alırken, sektörle ilgili birçok önemli Stk’nın üyeleri ve yönetim kadroları da dört gün boyunca bizimle yer aldı” diye konuştu.

Öte yandan Metal Expo’nun ilk yılında 15 bine yakın uluslarara­sı ziyaretçiy­e ve 100’den fazla global katılımcı kuruluşa ev sahipliği yaptığını belirten Murat Görbulak, bunun da fuarın gelecek yıllarda daha büyük ve uluslarara­sı anlamda daha etkin bir organizasy­ona dönüşeceği­nin göstergesi olduğunun altını çizdi. Görbu- lak, fuarın özellikle konferans, seminer gibi etkinlikle­rle birlikte sektörün trendlerin­in belirlendi­ği ‘dev bir platform’ olacağını ifade etti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye