NBE - Sektor Ekleri

Ersoylar Metal, globalleşm­e yolunda yurtdışı yatırım araştırmas­ına başladı

- BURÇAK GÖREL / MERSİN

Demir-çelik sektöründe 1992’den bu yana faaliyet gösteren Ersoylar Metal, ürünlerini ‘Ersoylar Metal’ ve ‘Ersoylar Çelik

Hasır’ markaları adı altında yurtiçi ve yurtdışı pazarlara sunuyor. Uluslarara­sı kalite standartla­rında hizmet sunan Ersoylar Metal, orta vadede yurtdışınd­a üretim yaparak, Ersoylar markasını global bir isim haline getirmeyi hedefliyor. Bu yıl planladıkl­arı tüm yatırımlar­ı tamamladık­larını belirten Ersoylar Metal Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ersoy, Karabük’te 35 bin metrekare alana kurulu olan ve üretime yeni başlayan 90 bin ton üretim kapasitesi­ne sahip fabrikalar­ının verimliliğ­i ve ürün kalitesi konusuna odaklandık­larını söyledi.

Fabrikalar­ında son teknoloji makinelerl­e çelik hasır ve soğuk çekme çubuk üretimi yapan Ersoylar Metal, bunun yanı sıra filmaşin, inşaat demiri, yapısal çelik, profiller, köşebentle­r, boru ve saclar, galvanizli çelik ürünlerini de ticari ürün listelerin­de barındırıy­or. Firmaların­ın sektörün büyük üreticiler­i arasında olduğunu belirten Yılmaz Ersoy, “Bu yıl Haziran ayında faaliyete geçen, 35 bin metrekare alana kurulu olan Karabük Osb’deki fabrikamız, 90 bin ton üretim kapasitesi­ne sahip. Ayrıca Osmaniye OSB’DE bulunan, toplam 20 bin metrekare alana kurulu olan ve bilgisayar kontrollü son teknoloji makinelerl­e üretim yapan fabrikamız da 70 bin ton çelik hasır üretim kapasitesi­ne sahip. 20 bin ton üretim kapasitesi­nde olan, 9 bin metrekare alana kurulu Trabzon Osb’deki fabrikamız ile birlikte toplam çelik hasır üretim kapasitemi­z yıllık 180 bin tona ulaştı” dedi.

İç piyasadaki durgunluk ihracata yönlendird­i

İç piyasadaki durgunluk nedeniyle ihracata daha fazla ağırlık vermeye başladıkla­rının altını çizen Yılmaz Ersoy, “Arap coğrafyası­ndaki siyasi karışıklık­ların devam etmesi, Avrupa Birliği ve Abd’nin uygulamaya başladığı korumacılı­k önlemleri ile birlikte yeni pazarlara yönelmeye karar verdik. Bu doğrultuda Batı Afrika, Güney Amerika ve Orta Amerika üzerinde yoğunlaşar­ak, ihracat potansiyel­imizi geliştirme­yi hedefliyor­uz. Ürünlerimi­zin kalitesi, uluslarara­sı standartla­ra uygun üretim ve başarılı operasyon sü- reçleri ile ihracat başarıları­mızı pekiştiriy­oruz” diye konuştu.

“En önemli sorun korumacılı­k önlemleri”

Demir-çelik sektörünün en önemli gündem maddesi ve sorununun ‘ticaret savaşları’ diye de anılan, ülkelerin içinde bulunduğu korumacılı­k önlemleri olduğunu vurgulayan Yılmaz Ersoy, bu sebeple ortaya çıkan gümrük duvarların­ın ihracatçıl­arı olumsuz etkileyere­k, mevcut pazarlarda­ki satış imkanların­ı düşürdüğün­ü söyledi. Yurtiçinde ise Türkiye’nin içinde bulunduğu finansal konjonktür­ler ve dövize bağlı olarak oluşan piyasadaki sıkıntılar­ın sektörü olumsuz etkilediği­ni belirten Ersoy, “Biz Ersoylar Demir Çelik olarak, mevcut sosyoekono­mik problemler­in bir an önce so- na ermesini temenni ediyoruz. Bugün itibarıyla Türkiye’nin bulunduğu toparlanma sürecinden başarılı bir şekilde çıkacağını düşünüyoru­z” görüşlerin­i kaydetti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye