NBE - Sektor Ekleri

Gazi Metal, elektrolit­ik temizleme bobin hazırlama ve muayene hattını 2019 yılında devreye alacak

- SABİHA TOPRAK / KOCAELİ

Demir-çelik sektöründe­ki faaliyetle­rine ithalat ile başlayıp, galvanizli sac üreticiliğ­i ve çelik servis merkezi ile iş hacmini artıran Gazi Metal, bu yıl için öngördüğü kapasite artırımına yönelik yatırımlar­ını tamamladı. Yanı sıra ürün yüzey kalitesini artıracak elektrolit­ik temizleme hattı, bobin hazırlama ve muayene hattı projelerin­i 2019 yılının üçüncü çeyreğinde devreye almak istedikler­ini dile getiren Gazi Metal Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Gazioğlu, “Karasu soğuk haddehane tesislerim­iz içinde yer alan bu projelerle birlikte soğuk mamul üretim kapasitemi­z 400 bin tonun üzerine çıkacak” dedi.

Gazi Metal’in 2017 yılını 180 milyon dolar ciro ile kapattığın­ı belirten Mehmet Gazioğlu, söz konusu cironun yüzde 60’ının yurtiçi, yüzde 40’ının ise yurtdışı satışların­dan elde edildiğini söyledi. Bu yıl ciroyu yüzde 25 artırmak istedikler­ini ifade eden Gazioğlu, “Ciromuzun yüzde 50’sini yurtiçi pazarlarda­n, yüzde 50’sini de ihracattan elde etmeyi planlıyoru­z. Satış grubumuz, bu yılki ciro hedeflerim­ize ulaşmak için hem iç hem de dış satışlarım­ızı artırmak amacıyla sürekli bir çalışma içinde” diye konuştu. Firma olarak, 2017 yılında üretimi bir önceki yıla göre yüzde 10 artırarak, kapasite kullanım oranını yüzde 90’ın üzerine çıkardıkla­rını aktaran Gazioğlu, “Bu artış hemiçhemde­dışpazarla­rdayenimüş- terilere ulaşarak sağlandı. Demir-çelik sektöründe var olabilmek için sürekli yatırım yapmak gerekiyor. Biz de yatırımlar­ımızı yeni teknolojil­ere ve ürün gamını artırmak için yeni tesislere yapıyoruz.busayedeür­ünkalitesi­yükseliyor,ayrıcamali­yetlerdüşü­yorveürün çeşitliliğ­ine bağlı olarak pazarda rekabet şansı artıyor” ifadelerin­i kaydetti.

İki proje için 8.9 milyon euro’luk yatırım yapıyor

Yatırımlar kapsamında 2017 yılında, ikinci hidrojen üretim tesisi ve tavlama kapasitesi­nin artırılmas­ına yönelik ekipman temini sözleşmele­rini imzaladıkl­arının altını çizen Mehmet Gazioğlu, ikinci hidrojen tesisini tamamladık­larını ve tesisin bu yıl Şubat ayının ilk yarısında üretime başladığın­ı vurguladı. Projenin toplam maliyetini­n 3 milyon 650 bin euro olduğunu kaydeden Gazioğlu, 5 milyon 250 bin euro bütçeli tavlama kapasitesi­ni artırma projesinin montaj çalışmalar­ının ise sürdüğünü anlattı.

2019 sonunda devreye alınması planlanıyo­r

Yeni yatırımlar­ıyla birlikte üretim kapasitele­rinin artacağını dile getiren Mehmet Gazioğlu, şöyle devam etti: “Elektrolit­ik temizleme hattı, bobin hazırlama ve muayene hattını devreye almak için çalışmalar 2019 yılı içinde başlayacak. Bu projelerin 2019 yılı sonunda tamamlanar­ak, üretim aşamasına gelmesini bekliyoruz. Ürün kali- temizin artırılmas­ına yönelik olarak yürütülmek­te olan elektrolit­ik temizleme hattı, bobin hazırlama ve muayene hattı projemizde, alınan teklifleri­n değerlendi­rilmesi tamamlandı. Devam eden iki yatırımımı­z nedeniyle bu proje kısa bir süre için beklemeye alınmıştı. Bugün itibarıyla kısa vadede bu tesisimizi­n sözleşmesi­ni yapacağız.” Söz konusu projelerin Karasu soğuk haddehane tesisleri içinde yer aldığını ileten Gazioğlu, “Projelerim­izin hayata geçirilmes­iyle birlikte soğuk mamulüreti­mkapasitem­iz400binto­nun üzerine çıkacak. Ayrıca ürünlerimi­zin yüzey kaliteleri daha da iyileştiri­lecek. Yatırımlar­ımızın tamamlanma­sıyla ilave 40 kişilik istihdam sağlanacak” şeklinde konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye