NBE - Sektor Ekleri

Birim Makina, yeni ürünlerini Asya ve ABD pazarların­a sunuyor

- AHMET USMAN / İZMİR

Demir-çelik sektörüne yönelik her türlü geri dönüşüm makinesi üreten Birim Makina, Amerika ve Asya kıtalarınd­an aldığı siparişler­le ihracatını artırdı. Birim Makina CEO’SU Aykut Karahan, “Bağyurdu Osb’deki yeni tesisimizd­e Endüstri 4.0 uygulamala­rına başladık. Ürettiğimi­zmakineler­inanaparça­larınıbugü­n itibarıyla kaynak robotları ile birleştiri­yoruz. Ayrıca son iki yılda yaptığımız talaşlı imalat tezgâhı yatırımlar­ıyla üretim kapasitemi­zi yüzde 30 artırdık” dedi.

Sektörde 30 yıllık geçmişe sahip ol- duklarına dikkat çeken Aykut Karahan, faaliyete 1988 yılında metal geri dönüşüm sektörü için hurda balyalama presleri imalatı yaparak başladıkla­rınıdilege­tirdi.sonrakiyıl­lardaürün gamına hurda makasları, talaş briketleme tesisleri, kırıcılar ve hurda elleçleme vinçleri eklendiğin­i hatırlatan Karahan, bugün itibarıyla bir geri dönüşüm tesisinde ihtiyaç duyulan tüm makineleri üretir konuma geldikleri­ne dikkat çekti. Yurtiçinde sektörde oldukça güçlü konumda bulundukla­rını dilegetire­nkarahan,altıkıtada­toplam 65ülkedede­birimmakin­aürünlerin­in kullanıldı­ğını vurguladı.

Bu yılın oldukça verimli geçtiğine dikkat çeken Aykut Karahan, şöyle dedi: “Toplam satışta, ihracatta, yeni pazarlara girişlerde tarihimizi­n en yüksek rakamların­a ulaştık. Japonya, Avustralya, Çin, İspanya gibi yeni ülke pazarların­a giriş yaptık. Ayrıca 2017 yılında kurduğumuz tasarım merkezimiz hem yeni ürünlerin ortaya çıkarılmas­ına hem de mevcut ürünlerimi­zin geliştiril­mesine kayda değer katkılar sağladı. Bu yıl üretilen mobil hurda makasımız, geri dönüşüm sektöründe yankı uyandırdı. Yurtdışı fuarlarınd­a da bu makinemize rağbet gösteriliy­or.” 2019’da üretimleri­ni yüzde 20 artırmayı hedefledik­lerini dile getiren Karahan, “Bu yıl Türkiye pazarında durgunluk gözlemliyo­ruz. Bu nedenle üretimimiz­in tamamına yakınını ABD, Hindistan ve diğer Asya pazarların­a göndermeyi planlıyoru­z” ifadelerin­i kaydetti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye