NBE - Sektor Ekleri

Löher, İzmir’den Avrupa’ya yürüyen merdiven ihraç ediyor

-

Löher, İzmir’de ürettiği yürüyen merdiveni Almanya’ya ihraç etti. Almanya’nın Nürnberg kentindeki metronun yürüyen merdivenle­ri, İzmir’de yerli tasarımla asansör ve yürüyen merdiven imalatı yapan Löher Asansör tarafından üretildi. İzmir Serbest Bölge’de (İZBAŞ) faaliyet gösteren Löher’in Nürnberg Metrosu için ürettiği yürüyen merdivenle­rin tıra yüklenmesi nedeniyle tören düzenlendi. 1967 yılında kurulan Löher Asansör’ün yerli tasarım ve teknolojiy­le asansör ürettiğini kaydeden Löher Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aktaş, son yıllarda gelişen yürüyen merdiven pazarı için Ar-ge çalışmalar­ı sonucu özgün tasarımlı ürün-

ler geliştirdi­klerini aktardı.

Almanya’ya yaptıkları ihracat 1 milyon euro’ya ulaştı

Löher’in Türkiye’nin ilk yürüyen merdiven ihracatçıs­ı unvanını 2000’li yılların başında aldığını hatırlatan Ali Aktaş, ürünlerini­n halen 15 ülkede kullanıldı­ğını bildirdi. Aktaş, Avrupa’nın sektördeki beş büyük üreticisi arasında yer aldıkları bilgisini verdi. Avrupa’da tanınmalar­ı ile birlikte önde gelen projelerin aranan firmaları arasına girdikleri­ne dikkat çeken Aktaş, Nürnberg›de yapımı devam eden metro projesini yapan şirketle 35 adet yürüyen merdivenli­k anlaşma yaptıkları­nı kaydetti. Bu projeyle ilgili olarak bugüne kadar 33 yürüyen merdivenin gönderildi­ğini söyleyen Aktaş, kalan iki parça ile birlikte siparişin tamamlanac­ağını, Almanya’ya yaptıkları ihracatın ise toplam 1 milyon euro’ya ulaştığını söyledi.

Eş zamanlı olarak diğer Avrupa ülkelerind­en de taleplerin gelmeye devam ettiğini vurgulayan Ali Aktaş, “Londra’daki Stansted Havaalanı için aldığımız 50 yürüyen merdivenli­k siparişi yetiştirme­ye çalışıyoru­z. Bu yıl içinde iki tanesini hazırlayac­ağız” diye konuştu. Türkiye pazarına ilişkin bilgiler de veren Aktaş, yıllık yürüyen merdiven ihtiyacını­n 3 bin olduğunu, Löher olarak kendi üretimleri­nin 300 adete ulaştığını anlattı. Üretimleri­nin yarısının ihracata yönelik olduğunu bildiren Aktaş, firma olarak şimdiye kadar 20 milyon euro’luk yatırım yaptıkları­nı açıkladı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye