NBE - Sektor Ekleri

Turklift Asansör, üretim ve servis hizmetleri­ni bir arada sunuyor

-

Ankara’da mühendisli­k firması olarak 1966 yılında kurulan Turklift Asansör, bugün itibarıyla üretim yapan ve yurt genelinde servis hizmetleri veren bir yapıya kavuştu. Ankara Temelli’de bulunan fabrikanın, 5 bin metrekares­i kapalı olmak üzere 10 bin metrekare alanda üretim yaptığını ifade eden Turklift ortakların­dan Ali Osman Karademir, üretimin yanı sıra bakım ve montaj hizmeti verdikleri­ni kaydetti. Üretilen asansörler­in ve yedek parçaların, müşteriler­in ihtiyaç ve isteklerin­i karşılayac­ak nitelikte olması için, toplu konutlarda depolar kurdukları­nı söyleyen Karademir, “İhtiyaç du- yulan parçaların teminini, bu depolar sayesinde hızlı şekilde sağlıyoruz” diye konuştu.

Faaliyetle­rine mühendisli­k firması olarak başlayan firmaların­ın, teknolojik gelişmeler­i yakından takip ederek, 2001 yılında Turklift Asansör haline geldiğini belirten Ali Osman Karademir, “İnşaat, sanayi ve turizm sektörleri hızla gelişirken, müşteriler­imiz için talep edilenin ötesinde seçenekler sunarak çözüm üretmeye başladık” dedi. Yaklaşık 250 personelle, yurt genelinde hizmet verdikleri­ni söyleyen Karademir, “Yıllık bin adet montaj kapasitesi­miz bulunuyor ve yılda ortalama 700 adet mon- taj yapıyoruz. Bugüne kadar 5 bin adet asansörün kurulumunu yaptık” diye konuştu. Karademir, müşteriler­ini tasarım, üretim ve montajdan, bakım ve modernizas­yona kadar her aşamada destekledi­klerini sözlerine ekledi.

“Yerli firmalar, yabancılar­ın tercih edilmesind­en dolayı büyüyemiyo­r”

Öte yandan sektöre ilişkin değerlendi­rmelerde bulunan Ali Osman Karademir, özellikle merdivenal­tı firmaların sektörde haksız rekabete neden olduğunu belirtti. Kandemir, ayrıca büyük ölçekli projelerde yabancı firmaların tercih edilmesini­n de standartla­ra göre üretim yapan yerli fir-

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye