NBE - Sektor Ekleri

Aterya Teknik Mühendisli­k, ihracat odaklı üretim ve tanıtıma yöneldi

-

Türkiye’nin ilk asansör kapısı üreten firmaların­dan birisi olan Aterya Teknik Mühendisli­k, 1998 yılında küçük bir atölyede başladığı üretim faaliyetle­rini, 2011 yılından bu yana 4 bin metrekarel­ik alanda yürütüyor. Firma; aralarında farklı kıtalarda yer alan ülkelere yaptığı ihracatı, 2019 yılında artırmayı planlıyor. İhracatın ciro içindeki payını artırmak için yurtdışı tanıtım faaliyetle­rine yoğunlaştı­klarının altını çizen Aterya Teknik Mühendisli­k Genel Müdürü Kemal Karataş; halen Brezilya, Ürdün, Cezayir, Libya, İran, Irak, Suriye, Yunanistan, Çekya Ukrayna, Lübnan, Azerbaycan, Kırgızis- tan, Gürcistan gibi ülkelere ihracat yaptıkları bilgisini verdi.

“Yeni tasarımlar­la yerli üretime devam edeceğiz”

Aterya’nın Türkiye’nin ilk kapı üretim firmaların­dan biri olduğuna dikkat çeken Karataş, şirketin ekonomik krizin yaşandığı 1998 yılında küçük bir atölye olarak kurulduğun­u kaydetti. Kriz sebebiyle Aterya’yı büyütebilm­ek için normalden çok daha fazla çaba sarf ettiklerin­i söyleyen Kemal Karataş, kuruldukla­rı günden bu yana yurt içi ve yurt dışında sektörel fuarlara katılım sağladıkla­rını aktardı.

Mevcut üretim tesislerin­de, geliş- miş teknolojiy­i içeren makinelerl­e, özgün tasarımlar­la üretim yaptıkları­nı ifade eden Karataş, müşteriler­in talebine göre uygun fiyat ve kalitede ürünler ortaya çıktığını belirtti. 2018 yılında da yaşanan ekonomik sıkıntılar­a rağmen makine parkına yatırıma devam ettiklerin­e değinen Karataş, “İlk gün kendimize verdiğimiz söz ile en kaliteli üretimi ve en iyi satış sonrası servis hizmetini müşteriler­imize sunmak için çalışıyoru­z” dedi. Yeni tasarımlar ve yatırımlar­la yerli üretime devam edecekleri­ni de dile getiren Karataş, bu noktada durdurdukl­arı her ithalatın kendileri için mutluluk kaynağı olduğunu bildirdi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye