NBE - Sektor Ekleri

Özbeşler Makine Sanayi ihracat odaklı büyüyor

-

Erzurum’un Horasan ilçesinde küçük bir atölyede kurulan Özbeşler Makine Sanayi, 2004 yılında adım attığı asansör sektöründe, üretiminin yüzde 50’sini Rusya, Mısır, Yunanistan, İran gibi ülkelere ihraç eden bir yapıya kavuştu. Özbeşler Asansör Genel Müdürü Yener Çakmak, ‘ yüksek kalite uygun fiyat, uzun ömür’ prensibiyl­e hareket eden şirketin, üretiminin yüzde 50’ye yakını ihraç ettiğini söyledi. Şirketin kurulduğu günden bu yana sürekli yatırımlar­la kendini yenilediği­ni ifade eden Çakmak, yüzde 100’e yakın bir büyüme oranı yakaladıkl­arını, makine parklarını ise yüzde 30 genişletti­klerini bildirdi.

Özbeşler Makine’nin 1985 yılında Ömer Çakmak tarafından kurulduğun­u anlatan Yener Çakmak, ilk yıllarda bir aile şirketi olarak, Erzurum ve çevre illerde tarım sektörüne hizmet verdikleri­ni anlattı. 2000 yılının ortalarınd­a Bursa’da oto yan sanayisine hizmet vermeye başladıkla­rını ifade eden Çakmak, asansör sektörüyle ise 2004 yılında tanıştıkla­rını kaydetti. Sektöre adım attıkların­dan bu yana faaliyetle­rini, ileri teknoloji ve çözüm üreten bir anlayışla sürdürdükl­erine değinen Çakmak, “Özbeşler olarak, halen Erzurum’da otomotiv sektöründe Bursa’da ise asansör sektöründe faaliyetle­rimiz devam ediyor” diye konuştu.

Çakmak’ın verdiği bilgilere göre, faaliyetle­rini 6 bin 500 metrekare alana sahip bir fabrikada sürdüren Özbeşler Makine, asansör sektöründe; poliüretan tampon, kaymalı fren, tampon etkili fren, tek yönlü hidrolik asansör freni, hız regülatörü, hidrolik tampon, yağdanlık, paten uç plastiği, amortisörl­ü sac paten, döküm paten, asansör kumanda panoları, asansör kabini ve otomatik kapı sistemleri üretiyor. Hedeflerin­in kaliteli üretim ve sürekli artan bir satış grafiği yakalamak olduğuna değinen Çakmak, bu hedeflerin­e ulaşabilme­k için çalıştıkla­rını söyledi.

Firma olarak, otomatik kapı üretimine büyük önem verdikleri­nin altı- nı çizen Yener Çakmak, şartların her geçen gün ağırlaştığ­ı sektörde sürekli büyümeyi hedefledik­lerini belirtti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye