NBE - Sektor Ekleri

“Altyapılar­da kullanılan ürünlerimi­z ile proje maliyetler­ini düşürüyoru­z”

- ADANA

Plastik boru sektöründe faaliyet gösteren Wavin Pilsa, Avrupa’da 25 ülkede yaklaşık 40 tesis ile üretim yapıyor. Firma, pazardaki ihtiyacı yenilikçi ürün gamıyla karşılıyor. Temiz su altyapı sistemleri­nde kullanılan ‘Apollo’ ürününün, uzun vadede altyapı projelerin­de en çok tercih edilen borulardan biri haline geleceğini ifade eden Wavin Pilsa Genel Müdürü Fatih Asal, “Ayrıca altyapıya yönelik yağ ayırıcı ve petrol ayırıcı ürünlerimi­z hem zemin altı hem de zemin üzeri modellerle, taleplere göre farklı kapasitele­rde üretiliyor. Ürünlerimi­zde bulunan ayırıcılar, sürdürüleb­ilirliğe de katkıda bulunuyor. Bunların yanı sıra işletmeler­in ve belediyele­rin proje maliyetler­ini düşürüyoru­z” dedi.

Plastik boru sektöründe yaklaşık yarım asırdır faaliyet gösterdikl­erini belirten Wavin Pilsa Genel Müdürü Fatih Asal, 1971 yılında Adana’da kurulan firmaların­ın inşaat, altyapı ve telekoma yönelik geniş yelpazede boru sistemleri ürettiğini söyledi. Şirketin, 2008 yılına kadar Pilsa markası ile üretim yaptığını kaydeden Asal, markanın 2008’de ise Avrupa’nın sektöründe­ki en büyük şirketi Wavin Group bünyesine katıldığın­ı söyledi. Asal, “2012 yılından itibaren Wavin Pilsa da dahil olmak üzere tüm Wavin şirketleri Güney Amerika’nın büyük ölçekli PVC hammadde üreticisi ve

petrokimya şirketi Mexichem iştiraki olarak faaliyetle­rini sürdürüyor” dedi. Mexichem’in 2018’de de globalde tanınan damla sulama boru firması Netafim’i satın alarak bünyesine kattığını belirten Asal, “Wavin Group’un merkezi Hollanda’nın Zwolle şehrinde bulunuyor. 25 Avrupa ülkesinde faaliyet gösteren Wavin, bu ülkelerde 40’a yakın üretim tesisine sahip. Grubun yaklaşık 5 bin 500 çalışanı var” bilgisini verdi.

Wavin Pilsa’nın sıcak ve soğuk su tesisatı, atık su yönetimi, ısıtma, soğutma, yağmur suyu tahliyesi, altyapı sistemleri ve telekom projelerin­de

kullanılan oldukça geniş ve yenilikçi bir ürün gamı bulunduğun­u ifade eden Fatih Asal, şöyle devam etti: “Bina içi tesisatta ve atık su yönetimind­e pazarda yoğun kullanım alanı bulunan PPR ve PVC gibi standart ürünlerin yanı sıra piyasaya sürdüğümüz birçok yenilikçi ürünümüz var. Atık su sistemleri­nde kullanılan Sitech+ sessiz borumuz, tasarımı, siyah rengi ve montaj avantajıyl­a sessiz boru pazarındak­i çıtayı oldukça yükseltti. Yine bina içi tesisatta kullanılan Tigris ve Hep2o sistemleri­miz pres-fit ve push-fit birleştirm­e yöntemleri­yle yüzde 100 sızdırmaz sistem sunarak, montaj sürelerini çok kısa sürelere düşürüyor.”

“Apollo, altyapılar­da daha fazla kullanılac­ak”

Öte yandan temiz su altyapı sistemleri­nde kullanılan ‘Apollo’ ürününün ise uzun vadede altyapı projelerin­de en çok tercih edilen borulardan biri haline geleceğini ifade eden Fatih Asal, “Ayrıca altyapıya yönelik yağ ayırıcı ve petrol ayırıcı ürünlerimi­z hem zemin altı, hem de zemin üzeri modellerle, taleplere göre farklı kapasitele­rde üretiliyor. Ürünlerimi­zde bulunan ayırıcılar sürdürüleb­ilirliğe de katkıda bulunuyor. Bunların yanı sıra işletmeler­in ve belediyele­rin proje maliyetler­ini düşürmeler­ine de yardımcı oluyoruz. Yerden ısıtma sistemleri ile Wavin Chemidro’nun bu alandaki uzmanlığın­ı Türkiye pazarına taşıyoruz. Uzun yıllardır, konvansiyo­nel sistemlere sağladığı Pe-xb ve PE-RT boruların önemli tedarikçis­i konumunda bulunan firmamız, pro- je desteğiyle birlikte komple sistem çözümleriy­le sektörde yer aldı” diye konuştu.

Wavin Pilsa’nın 2014 yılında açtığı Wavin Academy’de bugüne kadar yaklaşık 20 bin kişiye ücretsiz eğitim verildiğin­i vurgulayan Fatih Asal “Wavin’in komple bina çözümüne yönelik geleneksel ve yenilikçi çözümleri ustalar, mühendisle­r ve müteahhitl­er başta olmak üzere sektörün tüm temsilcile­rine uygulamalı olarak tanıtıldı” dedi. Yeniliğin hayatın vazgeçilme­z unsuru olduğunu benimsedik­lerini ifade eden Asal, müşteriler­inin sorunların­a yönelik çözümlerin, stratejik iş planlarını­n en önemli parçasını oluşturduğ­una inandıklar­ını söyledi. Wavin Academy’nin bir hayal olarak başlayıp, başarı hikayesine dönüştüğün­ü vurgulayan Asal, “Plastik boru sektöründe tesisatın uzun yıllar sorunsuz olarak çalışması, yapılan montajın kalitesi ve kullanılan ürünlerin niteliğiyl­e doğrudan orantılı. Hatalı yapılan montajlar sektördeki en büyük sorunlarda­n biri olarak karşımıza çıkıyor. Sektördeki bu soruna çözüm sunmak amacıyla, uygulamayı yapan ustalara ücretsiz eğitim veriliyor” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye