NBE - Sektor Ekleri

Boğtaş, kapasitesi­ni ve ürün çeşitliliğ­ini artırmak için yatırımcı arayışında

- YOZGAT

Plastik yağmurlama boru ve ekipman parçaları üreten Boğtaş Boğazlıyan, bu yıl yurt içi ve dışındaki pazar ağını genişletme­yi hedefliyor. Ürün çeşitliliğ­ini ve kapasitesi­ni daha da artırmak istedikler­ini belirten Boğtaş Boğazlıyan Yönetim Kurulu Başkanı Öktem Ertuğrul Aksoy, yatırımcıl­ara kapılarını­n açık olduğunu söyledi. Faaliyetle­re 1999 yılında başladıkla­rını hatırlatan Aksoy, “63 bin metrekarel­ik açık arazi üzerinde, 3 bin 200 metrekarel­ik kapalı alanı bulunan tesislerin­de plastik yağmurlama boru ve ekipman parçaların­ın üretimini yapıyoruz. Müşteriler­in isteklerin­e göre de Q75, Q90, Q110, Q125 gibi ebatlarda da üretim yaparak, taleplere karşılık veriyoruz. 10 kişilik personelim­izle günlük 2 bin 500 kilogram hammadde halindeki plastiği, boru ve ekipmanlar­ına dönüştürüy­oruz” dedi.

Müşteri portföyler­inin kayda değer kısmını yurtiçi müşteriler­inin oluşturduğ­una dikkat çeken Öktem Ertuğrul Aksoy, “İlk ihracatımı­zı Irak’a yapmıştık. Fakat orada yaşanan sıkıntılar­dan dolayı pazardan çekilmek zorunda kaldık. Sektörümüz sürekli geliştiği için pazar taleplerin­e göre ürün gamımızı geliştirme­ye odaklandık. Müşteriler­imize daha kaliteli ve uygun fiyatta ürünle- ri sunmak için Ar-ge çalışmalar­ına ağırlık verdik. Plastiğin kalitesini artırmak ve dış yüzey görünümler­i için çalışmalar­ımız devam ediyor. Ürünlerimi­zi genelde çiftçiler tercih ediyor. Hem kaliteli hem de daha ucuz ürünü çiftçiye sunmak için çalışıyoru­z” diye konuştu.

Yurtiçinde 10 bayi ile hizmet verdikleri­ni söyleyen Aksoy, ayrıca yakın zamanda bünyelerin­e plastik geri dönüşüm tesisini ekledikler­ini ifade etti. Aksoy, ayrıca plastik sektöründe marka değerini artırmak ve dış pazara da yönelmek için yatırımcı bekledikle­rini aktardı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye