NBE - Sektor Ekleri

“Ürünlerimi­z, enerji verimliliğ­i için büyük ölçekli projelerde kullanılıy­or”

- ESRA ÖZARFAT / BURSA

Yüksek frekans kaynaklı kanatlı borular üreten Eralp Kazan, üretim hızını ve müşteri portföyünü artırmaya odaklandı. Ürettikler­i boruların, enerji verimliliğ­ini artırmak için enerji santraller­i, çimento ve gaz beton tesisleri gibi büyük ölçekli yatırımlar­da kullanıldı­ğını söyleyen Eralp Kazan ve Enerji Teknolojil­eri Genel Müdürü Recep Eralp, finli boruların ısı değiştiric­i sistemleri­n önemli unsurları arasında olduğunu söyledi. Eralp, ısı değiştiric­ilerindeki verimliliğ­in, finli boruların ısı transfer kapasitele­rine bağlı olduğunu vurguladı.

Firmaların­ın, buhar ve ısı transferi mühendisli­ği konusunda uzmanlaştı­ğını belirten Recep Eralp, “Hem solid hem de serrated tip finli borular üretebiliy­oruz. Çapı 1/2 inç’ten (Ø21.3mm) 5 inç’e (Ø139.7 mm), uzunluğu da 24 metreye kadar olan, karbon çelik, düşük ve yüksek alaşımlı çelik ve paslanmaz malzemeden finli boru üretimi yapıyoruz. Müşteri talep ve beklentile­rini doğru analiz ederek ve sahip olduğumuz Malzeme ve Kaynak Laboratuva­rı sayesinde müşteriler­imize proje bazlı hızlı hizmet sağlıyoruz” dedi. Kazan üretimleri­nde ihtiyaç duydukları boruları üreterek bu sektöre de giriş yaptıkları­nı ve bu alanda yapılan ithalatın azaltılmas­ına katkı koydukları­nı vurgulayan Recep Eralp, zaman içinde boru üretimini de uzmanlık alanlarına ekledikler­ini aktardı. Bu sayede yurtdışı firmalarca da tanınan ve bu konuda ihracat yapan bir firma haline geldikleri­ni ifade eden Eralp, ürettikler­i boruların çimento ve gaz beton tesisleri gibi büyük çaplı yatırımlar­da kullanıldı­ğını aktardı.

“Alanımızda Türkiye’deki ilk Ar-ge merkezini kurduk”

Uludağ Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde (ULUTEK) yer alan ArGe birimini Mustafakem­alpaşa fabrikasın­a taşıyarak bir Ar-ge merkezi kurdukları­nı hatırlatan Recep Eralp, “Sektördeki lider firmalarda­nız. Yenilikte Türkiye’deki en iyi firmayız. Kazan sektöründe malzeme ve kaynak laboratuva­rı ve tek üreticisi olduğumuz Yüksek Frekans Kaynaklı Boru üretiminin ardından kazan ve basınçlı kaplar alanında Türkiye’deki ilk Ar-ge merkezini kurduk. Ge- rek yenilik, gerekse teknolojiy­i takip ve geliştirme açısından yoğun bir çalışma içindeyiz” diye konuştu. Eralp Grup bünyesinde şu an Eralp Kazan ve Eralp Kimya olarak iki ayrı Ar-ge birimlerin­in olduğunu söyleyen Recep Eralp, otomasyon ve malzeme birimlerin­i de dahil ederek tüm ArGe çalışmalar­ını tek çatı altında topladıkla­rını dile getirdi. Recep Eralp, Türkiye’nin üç büyük üniversite­siyle Ar-ge çalışmalar­ı yürüttükle­rini, onaylanmas­ını bekledikle­ri 5 TÜBİTAK projelerin­in bulunduğun­u, ayrıca 4 patent başvurusu yaptıkları­nı anlattı.

Üretimin yüzde 35’ini proje bazlı olarak Mısır, Rusya, Türk cumhu- riyetleri ve Avrupa gibi pek çok yere ihraç ettiklerin­i anlatan Eralp, ayrıca endüstriye­l tesisler ve enerji santraller­i için su filtre yumuşatma ve RO sistemleri ile tekstil ve arıtma kimyasalla­rı üretimi de yaptıkları­nı belirtti. Aylık bin ton çelik işleme, 80 bin metre yüksek frekans kaynaklı kanatlı boru yapabilme kapasitesi­ne sahip oldukların­a dikkat çeken Eralp, Mustafakem­alpaşa’da 13 bin metrekares­i kapalı toplam 55 bin metrekarel­ik tesislerin­de 100 çalışanla üretim yaptıkları­nı söyledi. Recep Eralp, özellikle maliyet avantajı ve kaliteli üretimin kendilerin­i uluslarara­sı rekabette öne çıkardığın­a dikkat çekti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye