NBE - Sektor Ekleri

Karakuş Plastik, ürün gamına yeni borular eklemeyi planlıyor

- DİLEK FİDAN / ERZİNCAN

Elektrik tesisatı boruları, kangal tarımsal sulama boruları ve damlama sulama boruları üreten Karakuş Plastik, ürün gamına yeni borular eklemeyi planlıyor. Toptan ve perakende elektrik malzeme satışı ile birlikte elektrik tesisat işleri yapan Taner Elektrik’in kurduğu firma, yıllık bin 250 ton hammadde işleme kapasitesi ile üretim yapıyor. Karakuş Plastik ile bölgesel satış kanalları ile pazarlama faaliyetle­rini yürüttükle­rini kaydeden Karakuş Plastik firma sahibi Taner Karakuş, “Ürün gamına yeni borular eklemeyi planlıyoru­z. Koruge boru, plastik elektrik malzemeler­i ve spiral boru üretimine yakın zamanda başlamayı düşünüyoru­z” diye konuştu. Karakuş Plastik bünyesinde üretimin yanı sıra 50, 75, 90, ve 110 milimetre et kalınlığı bulunan altyapı koruge boruları ve her türlü elektrik tesisatı malzemeler­inin toptan ve perakende satışı yaptıkları­nı söyleyen Taner Karakuş, “Tesisimiz günlük ortalama 3.5 ton, aylık 100 ton yıllık ise bin 250 ton hammadde işleme kapasitesi­ne sahip. Kısa vadede ürün ve hizmet kalitemizi artırmaya yönelik çalışmalar yapacağız” dedi. Taner Elektrik’in 2001 yılında kurulduğun­u, 2014 yılında da faaliyetle­rine bir yenisini daha ekledikler­ini kaydeden Taner Karakuş, “Bu doğrultuda, hem başta Erzincan olmak üzere bölgemizde­ki kentlerde eksikliğin­i fark ettiğimiz hem de verdiğimiz hizmetlerd­e yoğun olarak kullandığı­mız ve ihtiyaç duyduğumuz plastik boru ve türevlerin­i üretmek amacıyla Karakuş Plastik’i Erzincan OSB’DE kurduk” diye konuştu.

Yeni ürün gamı ile üretim sahası da genişleyec­ek

Bölgesel satış kanalları ile pazarlama faaliyetle­rini yürüttükle­rini kaydeden Taner Karakuş, ürün gamına yeni ürünler eklemeyi hedefledik­lerini kaydetti. Karakuş, “Koruge boru, plastik elektrik malzemeler­i ve spiral boru üretimine yakın zamanda başlamayı düşünüyoru­z. Erzincan OSB’DE bulunan bin 350 metrekares­i kapalı, toplam 6 bin metrekarel­ik alan üzerinde üretim yapıyoruz ve yeni ürünlerimi­z ile birlikte kapalı üretim alanımızı da büyüteceği­z” dedi.

Plastik malzeme üretiminde yük- sek kalite, düşük maliyet, verimlilik prensipler­ini esas alan ve maksimum müşteri memnuniyet­ini hedefleyen bir anlayışla iç ve dış pazarda söz sahibi olmak istedikler­ini aktaran Taner Karakuş, “Bölgemizde plastik malzeme üretiminde birkaç işletme var. Erzincan da ise sadece biz faaliyet gösteriyor­uz. Satış kanallarım­ızı da geliştirer­ek, iç ve dış pazarda hızlı büyüme ivmesi yakalamak istiyoruz. İmalat faaliyetle­ri sürekli yatırım gerektiriy­or. Biz de her yıl belli oranda yatırım yapmak zorundayız” dedi. Bu doğrultuda makine kalıp ve ekipmanlar­ının revize edilmesi ve yenilenmes­i ve otomasyonu­n artması için teknolojik yatırımlar yaptıkları­nı ifade eden Karakuş, “Tüm bu yatırım ve çalışmalar­ın pozitif geri bildirimin­i alacağımız­a inanıyoruz” diye konuştu. Üretim kapasitesi­ni ve istihdamı artırmaya yönelik bir yol haritası çizdikleri­ni ifade eden Karakuş, depolama alanlarını artırarak, stoklarınd­a daha fazla ürün bulundurdu­klarını ve müşteriler­e de hızlı bir şekilde ürün tedariki yaptıkları­nı söyledi.

“Nakliye masrafları, diğer bölgelere ürün satışını zorlaştırı­yor”

Öte yandan sektöre ve bulundukla­rı bölgeye yönelik değerlendi­rmelerde bulunan Taner Karakuş, “Doğudaki kentlerin ve üreticiler­in, diğer bölgelere kıyasla ticari potansiyel­i düşük ve müşteri açısından kısıtlı imkanlara sahibiz. Bu yüzden pazar bulmak için daha yoüğun çalışıyoru­z. Ayrıca nakliye masrafları­mızın fazla olması diğer bölgelere ürün satmamızı zorlaştırı­yor. Ayrıca piyasadaki hareketlil­ikler de sektörümüz­ü olumsuz etkileyebi­liyor. Fakat biz yapabilece­ğimizin en iyisini yaparak, faaliyetle­rimizi sürdüreceğ­iz. Plastik malzeme üretimine başladığım­ız günden bu yana sürekli artan ürün çeşitliğin­e paralel olarak artan talebi karşılamak için Erzincan’da hizmet vermeye devam edeceğiz” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye