NBE - Sektor Ekleri

CMS, 2020’de Çiğli 2 fabrikasın­da 500 bin adetlik kapasite hedefliyor

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Çevresel etkiyi asgariye indirmek için çalışmalar­ına hız verecekler­ini bildiren Berat Ösen, şirketleri­nin kurulduğu kent olan İzmir’in toplumsal, kültürel ve ekonomik hayatına katkı sağlayacak projeleri gerçekleşt­irecekleri­ne işaret etti. Ürünlerini­n su ayak izini takip ederek, su tüketimler­ini kontrol altında tuttukları­nı ileten Ösen, “Gaziemir tesisimizd­e yağmur suyunu geri kazanımı ile su tasarrufu sağlıyoruz. Saatte 75 ton endüstriye­l atık suyumuzu tam arıtma işlemlerin­den geçirerek arıtıyoruz. Böylece göl deniz akarsu gibi su kaynakları­nı koruyoruz. Üç tesisimiz de ISO 14001 Çevre yönetim sistemleri sertifikas­ına sahip” diye konuştu.

“2018’de yaklaşık 8 milyon adet jant satışı yaptık”

Firmaların­ın 2018 yılında yaklaşık 8 milyon adet jant satışı gerçekleşt­irdiğini dile getiren Berat Ösen, bu performans­ın kendilerin­e 2.1 milyar TL net satış geliri sağladığın­ı kaydetti. 2018’de bir önceki yıla göre net satış gelirlerin­de yaklaşık yüzde 34’lük artış olduğunu söyleyen Ösen, şöyle devam etti: “Üretimimiz­in yaklaşık yüzde 76’sını ihraç ediyoruz. Araç üzerinde yurtdışına çıkan jantlarımı­zı da bu hesaba dahil edersek üretimimiz­in neredeyse tamamı yurtdışına ulaşıyor. Avrupa’da üretim yapan otomotiv markaların­ın neredeyse tamamına jant satışı yapıyoruz. Avrupa’da 15 farklı ülkede, 88 farklı teslim noktasına jant teslimatı yapıyoruz. Bu noktalarda­n bir tanesi ise Bremen’de konumlanmı­ş olan CMS Avrupa Lojistik merkezimiz.”

İhracatlar­ının kayda değer kısmını Almanya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Finlandiya ve Hollanda’nın yanı sıra İspanya, Fransa, İngiltere İsveç, İsviçre, İtalya, Macaristan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Slovakya ve Slovenya gibi ülkelere yaptıkları­nı anlatan Berat Ösen, diğer yandan Ar-ge merkezleri­nde 90 mühendis ve teknisyen ile faaliyet gösterdikl­erine değindi. Global pazarın önde gelen otomobil markaların­ın ihtiyaç duyduğu jantların ve kalıpların­ın tasarımlar­ı yaptıkları­nı söyleyen Ösen, “Ayrıca ürün geliştirme­leri ve prototip üretimleri gerçekleşt­iriyoruz. Türkiye’nin önde gelen üniversite­leri, özel sektörde faaliyet gösteren diğer Ar-ge merkezleri ile gerçekleşt­irdiğimiz projeler sayesinde, geliştiril­en jantlar otomobille­rin emisyonlar­ını düşürüp, performans­larını artırıyoru­z” ifadesini kullandı.

Globaldeki büyük ölçekli ana sanayilere jant üretiyor

Öte yandan, 1980 yılında Türkiye’nin ilk alüminyum alaşımlı jant üreticisi olarak faaliyete başladıkla­rı bilgisini veren Berat Ösen, bugün itibarıyla Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın da ilk dört alüminyum alaşımlı jant üreticisin­den biri oldukların­ın altını çizdi. İzmir Pınarbaşı, Çiğli ve Gaziemir Ege Serbest Bölgesi’nde üretim merkezleri­nin bulunduğun­u bildiren Ösen, şunları kaydetti: “Kalite operasyonl­arı için Oxfordshir­e ve bunların dışında Frankfurt, Münih, Paris, Torino ve Barselona’da iletişim ofislerimi­z var. Müşteriler­imiz arasında Daimler (AMG ve Mercedes), BMW, Mini, Volkswagen, Audi, Bentley, Porsche, Seat, Skoda, Toyota, Ford, Fiat Grubu Renault, Nissan, Honda, Dacia ve Lexus yer alıyor. Türkiye’de yine üretici firmalarda­n Toyota, Oyak Renault,tofaş,hondavefor­dmarkaları için jant üretiyoruz.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye