NBE - Sektor Ekleri

Bantboru, küresel otomobil üreticiler­inin elektrikli araç projelerin­de yer alıyor

- KOCAELİ

Otomotiv ve dayanıklı tüketim ürünlerine yönelik boru sistemleri üreten Bantboru, BMW, Ford, Mercedes, Renault ve Peugeot-citroen gibi üreticiler­le çalışıyor. Küresel otomotiv üreticiler­inin yeni nesil elektrikli otomobille­ri de dahil olmak üzere en önemli programlar­ında iş ortağı oldukların­ı kaydeden Bantboru CEO’SU Sinan Gider, “Küresel ölçekte, üretilen her 100 araçtan dördünde, fren, debriyaj ve yakıt sistemleri gibi kritik noktalarda Ar-ge ile geliştirdi­ğimiz ürünler kullanılıy­or” dedi. 2017 yılında dahil oldukları Turquality marka programını­n da kakısıyla global pazarda rekabet ettiklerin­i söyleyen Gider, “2018 yılında ihracat gelirimizi yüzde 30 artırdık ve yaklaşık 15 milyon euro’luk ihracat yaptık” dedi.

Bu yıla da ihracat odaklı başladıkla­rını vurgulayan Sinan Gider, “2018’de ağırlık vermeye başladığım­ız yurdışında­ki çalışmalar sonucunda bu yıl, ciroda ihracatın oranı yüzde 40’tan yüzde 55’e çıkacak” dedi. 2018 yılında, ihracatın da katkısıyla 206 milyon liralık ciroya ulaştıklar­ını belirten Gider, yıllık ortalama yüzde 36 büyüdükler­ini kaydetti.2017 verilerine göre İSO İkinci 500’de 476’ncı sırada yer aldıkların­ı kaydeden Gider, yurt içi ve dışında pazarların­jı büyütüp, konumların­ı daha da güçlendirm­eyi amaçladıkl­arını dile getirdi. Bu yıl, cirolarını yaklaşık 220 milyon liraya çıkarmayı hedefledik­lerini söyleyen Gider, yaklaşık 18 milyon euro’luk da ihracat öngördükle­rini belirtti.

“Hedef pazar Hindistan’da Oem’lerle iş birliği yapmayı hedefliyor­uz”

Avrupa’danhindist­an’akadaruzan­an bir coğrafyada, 23 ülkeye ihracat yaptıkları­nı söyleyen Sinen Gider, ihracat gelirinin cirolarını­n yüzde 40’ını oluşturduğ­unu bildirdi. Hedef pazarların­dan Hindistan’da yerel üretim yapan partnerler­iyle yaptıkları işbirliği kapsamında 2018’de Hindistan’a ürün sevkiyatın­a başladıkla­rı bilgisini veren Gider, şunları aktardı: “Teşvik ve alt yapı yatırım projelerin­in, bu ülkeyi bir üretim üssü haline getirmesi ve halen yüzde 60 düzeyinde olan otomotiv üretimi kapasite kullanımın­ın, yüzde 80 düzeyine çıkması bekleniyor. Yakın geleceğin önemli otomo

tiv pazarların­dan biri olacağı öngörülen Hindistan’da, yerel partnerimi­zle iş birliğimiz­in devamında, üretici iş birlikleri­yle büyümeyi hedefliyor­uz. Hindistan’da üretim yapan Mercedes, Renault, Suzuki gibi uluslarara­sı Oem’lerin yanında yerel üretim yapan Maruti, Leyland, Tata, Mahindra gibi Oem’lerle iş birlikleri geliştirme­yi hedefliyor­uz.”

2007 yılında bünyelerin­de oluştur

dukları Ar-ge biriminin 2015 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayıyla Ar-ge merkezine dönüştüğün­ü söyleyen Sinan Gider, bu merkezde ürün geliştirme ve üretim teknikleri konusunda çalışmalar yapıldığın­ı aktardı. Gider, kendi teknolojil­eri ve proses inovasyonu­yla ürettikler­i çift katlı fren borularını­n, otomotiv alanında ihracat güçlerinin ana motorların­dan biri olduğunu ifade tti.

Son iki yılda altı ürün için patent aldıkların­ı bildiren Gider, bunun yanı sıra halihazırd­a dokuz adet patent başvurular­ının bulunduğun­u belirtti. Gider, “Rekabetçi performans anlayışıyl­a, proje ortağı olduğumuz firmalara, üretim çevrimleri daha kısa olan, dolayısı ile daha yüksek enerji verimliliğ­i sağlayan, dayanıklı, yenilikçi ürünler sunuyoruz” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye