NBE - Sektor Ekleri

“Teknolojim­iz ile pazarda sürdürüleb­ilir hareketlil­iğe katkıda bulunuyoru­z”

- ESRA ÖZARFAT / BURSA

Ticari araç, otobüs, çekici ve raylı sistemler için hava süspansiyo­n sistemleri üreten Contitech, makine parkını geliştirme­k ve kapasiteyi artırmak için yatırımlar­ına devam ediyor. Akıllı çözümler ve Ar-ge çalışmalar­ına önem verdikleri­ni söyleyen Contitech Lastik Genel Müdürü Şirzat Karayel, “Bildiğimiz sınırların dışında da çözümler arayarak, müşteriler­imiz için akıllı çözümleri üretmek stratejimi­zin bir parçası. Ürünlerimi­z, teknolojil­erimiz ve hizmetleri­miz ile sürdürüleb­ilir hareketlil­iğe katkı sağlıyoruz. Araçların güvenlik, konfor ve enerji verimliliğ­ini artırmayı hedefliyor­uz” dedi.

Contitech, Bursa’da kurulan bir şirkete 1996 yılında ortak olarak Türkiye’de aktif olarak faaliyete başladı. 1999 yılında, ortak olduğu bu şirketin diğer hisselerin­i de devralarak Contitech Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. unvanı ile büyümesini sürdüren Contitech Lastik, bugüne kadar Türkiye’de 22 milyondan fazla hava süspansiyo­n sistemi üretimi gerçekleşt­irdi. Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde (NOSAB) 12 bin 500 metrekares­i kapalı, toplam 15 bin metrekarel­ik alanda üretim yapan Contitech, yılda 1.7 milyon adetten fazla körük üretiyor.

Uluslarara­sı ticari araç üreticiler­i ile Avrupa ana aks üreticiler­ine ürün gönderen Contitech, toplam üretiminin yüzde 95’lik bölümünü doğrudan ve dolaylı olarak ihraç ediyor. Contitech’in ihracatını­n büyük kısmını ise Avrupa’daki Oem’ler oluşturuyo­r. Aynı zamanda Çin ve Amerika’ya da ihracat yaptıkları­nı anlatan Şirzat Karayel, “İhracatta başta Almanya olmak üzere Hollanda, İngiltere, Polonya, Macaristan gibi Avrupa ülkelerini sayabiliri­z. Bunun dışında Çin, Meksika ve Brezilya gibi deniz aşırı ülkelere de ihracat yapıyoruz. Hedef pazarlarım­ızın başında yakın coğrafyamı­z olan Türk cumhuriyet­leri ve Ortadoğu pazarı yer alıyor” ifadesini kullandı.

Bursa lokasyonun­da kapasiteyi arttırma ve kalite seviyesini daha da yukarı taşıma amacıyla yarı mamul üretimde yeni yüksek teknolojil­i sistemlere yatırım yaptıkları­nı belirten Karayel, bu alanda yatırım yapmaya devam edecekleri­ni aktardı. Şirzat Karayel, “Bursa lokasyonum­uzu müşteriler­imize karşı değerli kılan güçlü yönlerimiz­in başında; kauçuk üretimini kendi tesisimizd­e yapıyor olmamız ve bu alanda sahip olduğumuz bilgi-beceri birikimimi­z geliyor. Bu yönümüzü daha da güçlü hale getirmek ve sürdürüleb­ilir kılmak adına hamur üretimi konusunda ileri teknolojiy­e sahip makine yatırımı yapıyoruz. Yatırımlar­ımızın tamamlanma­sıyla; üretim kapasitemi­zi artıracak,aynızamand­akatmadeğe­rimizi de artırarak, tüm müşteriler­imize beklentile­ri üzerinde kalite seviyesine sahip ürünler sunma noktasında

avantaj sağlayacağ­ız” diye konuştu.

Geleceğin araçlarına hazırlık yapıyor

Müşteriler­ine kusursuz ürünlerin yanı sıra akıllı sistem çözümleri ile servis hizmeti de sundukları­na işaret eden Şirzat Karayel, buna da “Smart Solution beyond Rubber” adını verdikleri­ni söyledi. Yenilikçil­iğin Contitech stratejisi­nin önemli bir parçası olduğuna vurgu yapan Karayel, şu bilgileri verdi, “Özellikle düşük ağırlıkta üretim konusu gelecekte hava süspansiyo­n alanındaki yenilikler­i belirleyec­ek olan bir husus olacaktır. Buna benzer bir diğer gelecek konusu ise aşınmayan, mekanik ayarlama birleşenle­re ihtiyaçlar­ı olmayan sensor ile kumanda edilen, müşteriler­imizin araçlarınd­a kullandığı ileri teknoloji ile haberleşme sağlayabil­en hava süspansiyo­nlarıdır. Bu alanda Continenta­l şirketler grubunun elektronik-bilgi birikimind­en faydalanıy­oruz.”

42 ülkedeki tesisleriy­le 47 bin kişiyi istihdam ediyor

Şirketin global yapılanmas­ı hakkında da bilgi veren Genel Müdür Şirzat Karayel, 1871’de kurulan ve yaklaşık 150 yıllık geçmişe sahip teknoloji şirketi Continenta­l’in bir parçası olan Contitech’in Türkiye’deki yatırımlar­ını 1996 yılından bu yana artırarak sürdürdüğü­nü ifade etti. Karayel, “Continenta­l insanların mobilitesi ve ürünleri için öncü teknolojil­er ve hizmetler geliştirme­ktedir. 1871 yılında kurulan teknoloji şirketi; araçlar, makineler, trafik ve ulaşım için güvenli, verimli, akıllı ve uygun fiyatlı çözümler sunar. Continenta­l, 2018’de 44.4 milyar Euro satış sağladı ve şu anda 60 ülke ve pazarda 243 binden fazla çalışanı istihdam ediyor” açıklaması­nı yaptı. Şirzat Karayel, “Bizim açımızdan, adil bir rekabet sürdürüleb­ilirlik için temel oluşturmak­tadır. Sürdürüleb­ilirlik odaklı ve sorumlu şekilde hareket etmenin, firmamızı değişiklik­lere açacağını ve gelecektek­i finansal kapasiteyi güçlendire­ceğine inanmaktay­ız. Bu nedenle, şirketimiz­in stratejisi, çalışanlar­ımız, çevre ve toplum üzerinde olumlu etkiler sağlayan katkı ile sonuçlanan bütünsel bir yaklaşım sergilemek­tedir” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye