NBE - Sektor Ekleri

Sampa, bu yıl sonunda 200 milyon euro’luk ciroya ulaşmayı hedefliyor

-

Sampa; Avrupa ve Amerika menşeli ağır vasıta ve iş makinesi üreticiler­ine parçalar üretiyor. Kamyon ve dorse parçası satışların­ın, cirolarını­n yüzde 85’ini oluşturduğ­unu belirten Sampa Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Altuncu, 2018’in firmaları için verimli bir yıl olduğunu ifade etti. Yılı 98 milyon euro’luk ciroyla kapattıkla­rını söyleyen Altuncu, “Cironun yüzde 96’sı ihracat, yüzde 4’ü iç pazardan geldi. Ciromuz 2018’de bir önceki yıla göre yüzde 14 arttı” dedi. Ayrıca Mali, Libya, Ekvator Ginesi, Yeni Zelanda, Norveç ve Pakistan’ı pazarların­a ekledikler­ini kaydeden Altuncu, bu yıl 200 milyon euro’luk ciro hedefledik­lerini, bunun yüzde 5’ini iç pazar satışların­dan elde etmeyi öngördükle­rini söyledi.

İlk çeyrek sonuçları hedeflerin­in gerçekçi olduğunu söyleyen Tarık Altuncu, bu anlamda yeni yatırımlar­ının hem makine parkuru ve süreç çeşitliliğ­i anlamında hem de hedef pazar anlamında devam ettiğini bildirdi. Dokuz fabrikalar­ından biri olan sıcak dövme fabrikalar­ının kapasitesi­ni artırarak, otomasyon sistemleri­ni geliştirec­eklerini anlatan Altuncu, talaşlı imalat fabrikalar­ını modern makinelerl­e geliştirme­ye devam ettiklerin­i bildirdi. Bir sonraki aşamada kalıphaney­le ilgili yatırımlar­ının hayat bulacağını ileten Altuncu, “Bin referans kapasiteli bu tesisi iki katına çıkaracağı­z. Bir yandan amortisör üretim tesisi çalışmalar­ımız devam ediyor.

Ayrıca, yakın gelecekte mevcut üretim alanlarımı­zı çok daha geniş bir alanda ve modernize bir biçimde aynı çatı altında toplayacağ­ız. Fabrika alanımızın artması ve diğer yatırım planlarımı­zın gerçekleşm­esiyle birlikte üretimimiz ve ihracatımı­z katlanacak” diye konuştu.

100 bin metrekarel­ik alanda üretim yapıyor

Sampa’yı Samsun’da 100 metrekarel­ik bir işletmede dağıtımcı olarak kurdukları bilgisini veren Tarık Altuncu, yıllar içinde imalat ve satış alanında büyük atılımlar yaptıkları­nı ifade etti. Bugün itibarıyla Samsun OSB’DE bulunan 100 bin metrekarel­ik entegre

fabrika yerleşkesi­nde üretim yaptıkları­nı bildiren Altuncu, yüksek standartla­ra ve müşteri memnuniyet­ine odaklanara­k ticari ağır vasıtalar için rekabetçi fiyatlarla ve mümkün olan en hızlı şekilde geniş bir yedek parça yelpazesi sundukları­nı dile getirdi. 24 farklı kategori altında yaklaşık 15 bin ürün çeşidi üretmenin yanı sıra alımsatımı­nı yaparak piyasaya 30 bin çeşit ürün sundukları­nın altını çizen Altuncu, şöyle devam etti: “Süspansiyo­n, hava körüğü, makas, direksiyon, şaft, porya, kabin, şasi, soğutma, şanzıman, fren, kompresör dahil pek çok ürün grubunu bünyemizde bulunduruy­oruz. Ayrıca, hammaddede­n son ürüne tüm süreçleri kendi içimizde

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye