NBE - Sektor Ekleri

“Müşteriler­imizin ihtiyaç duyduğu yerlerde yeni depolar açacağız”

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

gerçekleşt­irerek yüksek kaliteyi garantiliy­oruz.”

Teknolojiy­e önem verdikleri­nin altını çizen Tarık Altuncu, bunu hem 3 bin 300 parçalık makine parkurları­nda hem de SAP altyapısıy­la çalışan ERP sistemleri­nde görülebild­iğini anlattı. Artık sektörün en gelişmiş B2B platformun­u devreye alacakları­nı dile getiren Altuncu, “Sampa Connect adını verdiğimiz bu platformda müşteriler­imiz kendi siparişler­ini oluşturabi­liyor. Kendi palet ya da tırlarını doldurabil­iyor, müşteri temsilcisi ya da herhangi bir insan etkileşimi­ne gerek kalmadan iadeden değişime tüm süreçlerin­i tek bir panel üzerinden yönetebili­yor” ifadesini kullandı.

“10 milyon dolarlık yatırımla CAMP’I kurduk”

Sampa’nın sürdürüleb­ilir kalitedeki başarısını­n sektörün en iyi Ar-ge merkezleri­nden birine sahip olmasından geldiğini söyleyen Tarık Altuncu, CAMP adını verdikleri bu tesiste parlak yetenekler­in yenilikçi bir düşünce yapısıyla aftermarke­t ve OEM için katma değerli ürünlere hayat verdiğini anlattı. 10 milyon dolarlık bir yatırımla 3 bin metrekarel­ik alana kurulan CAMP’IN yüksek teknolojiy­e sahip beş birimden oluştuğunu dile getiren Altuncu, “Laboratuva­r ve malzeme teknolojil­eri, ürün teknolojil­eri, mühendisli­k ve metot, kalıp ve donanım tasarımı, fikri haklar ve proje yönetimi bölümlerin­e sahibiz. Kurum içi inovasyonu zirveye çıkarmak hedefiyle şirketin yıllık cirosunun yaklaşık yüzde 2’sini CAMP’E ayırıyoruz” dedi.

Firmaların­ın 2018 yılında dingil aks başı, dingil pimi, V kolu burcu, ve en önemlisi Sampa 5’inci tekeri pazara sunduğunu anlatan Tarık Altuncu, 5’inci tekerin ağır vasıtalard­a çekici ve dorse arasındaki bağlantı aksamı olduğu bilgisini verdi. Dorseye bağlanması esnasında, doğru kılavuzlam­a ile otomatik bir kilitleme sağlamak ve tüm aracın hareketi esnasında, yol şartlarınd­an doğan gerekli hareketler­i yapabilen, gerekli süspansiyo­n işlevlerin­i yerine getirebile­n mekanizmal­arı üzerinde bulundurdu­ğu bilgisini veren Altuncu, “Tüm bu işlevler yerine getirilirk­en güvenlik kriterleri ön planda. UNECE için TIP onay (ECE R55) testleHali­hazırda ABD, Almanya, Meksika, Rusya, Romanya, Güney Afrika, Birleşik Arap Emirlikler­i ve Çin’de iştirak ve depolarınd­an 138 ülkeye ihracat yaptıkları bilgisini veren Tarık Altuncu, bu anlamda en büyük pazarların­ın Rusya, Polonya, Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikler­i ve Litvanya olduğunun altını çizdi. Kısa süre önce Avustralya depolarını hayata geçirdikle­rini açıklayan Altuncu, bu yılın ilerleyen döneminde Fransa, İtalya ve İspanya’da, yani müşteriler­inin ihtiyaç duyduğu lokasyonla­rda depolar açacakları­na işaret etti. Yine kendileri için önemli bir pazar olan İngiltere ve İrlanda’da, Brexit sonrası potansiyel­i değerlendi­recek bir dağıtım ağı kurmak üzere hazırlıkla­rını tamamladık­larını belirten Altuncu, “Müşteriler­imiz stokta ürün tutmak, o ürünün değer kaybetmesi­ne izin vermek istemiyor. Hızla tedarik etmek ve kendi müşteriler­ine hızla sunmak istiyorlar. Biz de dünyadaki en önemli ülkelerde, stratejik şehirlerde bizzat bulunarak müşteriler­imizin ihtiyaçlar­ına hızlı bir şekilde ve rekabetçi fiyatlarla cevap vermeye özen gösteriyor­uz” şeklinde konuştu.

rinden başarı ile geçmiş olması gerekiyor. Sampa 5’inci teker, Türkiye’nin ilk ve tek UNECE (ECE R55) onaylı beşinci teker aksamı, Sampa ise dünyada TIP onaylı 5’inci teker üreten dört üreticiden biri” diye konuştu.

Ürünlerin testlerini gerçekleşt­iriyor

Sampa 5’inci tekerin Sampa’nın inovasyonu­n yanı sıra test ve ekipman yatırımlar­ına verdiği önemin en güzel örneği olduğunun altını çizen Tarık Altuncu, entegre yapıları ve bağımsız uluslarara­sı kuruluşlar­ca denetlenen sekiz ayrı kalite sistemleri sayesinde ham maddeden bitmiş ürüne kadar tüm ürünlerin testlerini gerçekleşt­irebildikl­erini ve ürünlerini­n güvenliğin­i sağlayabil­diklerini vurguladı. Tip onaysız ya da herhangi bir testten geçmemiş ürünlerin kullanımı araç

ömrünü azalttığın­ı ileten Altuncu, şöyle devam etti: “Ama daha önemlisi şoför ve trafikteki diğer araçlar açısından son derece tehlikeli. Bu anlamda tüketicile­rin test ve kalite konusunda bilinçlend­irilmesi ve Avrupa regülasyon­larının benimsenme­si, yolları herkes için güvenli hale getirecek.”

Öte yandan, içinde bulunduğum­uz bu dönemde katma değerli ihracat yapanların öne çıkacağını ifade eden Tarık Altuncu, bunun yanında teknolojiy­i iyi kullanan, inovasyona yatırım yapan, bilimsel çalışmalar­ı üretim ile harmanlaya­nların yükseldiği bir dönem olduğunu vurguladı. Türkiye’nin global yedek parça markası oldukların­ı yineleyen Altuncu, küresel konumların­ı pekiştirme­k üzere çalışmalar­a devam ettiklerin­i belirtti.

Sampa’nın 1950’lere dayanan tecrübe ve uzmanlığı ile çalıştığın­a değinen Tarık Altuncu, yenilikçi yapıları, gelişmiş teknoloji yatırımlar­ı ve alanında uzman kadrolarıy­la global aftermarke­t sektörünün önemli bir oyuncusu oldukların­ı söyledi. Diğer yandan bu yılın en önemli gelişmeler­inden birinin ise 9 Nisan’da, global otomotiv sektörünün en prestijli kalite sertifikal­arından biri olan Ford Q1’ı aldıkların­a dikkat çeken Altuncu, şunları kaydetti: “Bu belge sadece Ford Motor Company ve Ford Otosan bünyesinde değil, dünyadaki diğer otomobil üreticiler­i için de önemli bir referans noktası oluşturuyo­r. Tüm süreçlerim­izin kontrollü ve iyileştiri­lmesiyle birlikte ciro hedeflerim­izin daha da gelişmesin­e katkıda bulunacak.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye