NBE - Sektor Ekleri

“Romanya yatırımıyl­a Avrupa’yı da bölgesel genişleme planına aldık”

- ESRA ÖZARFAT / BURSA

Rusya’da 2014 yılında yatırım yaparak, global pazarda büyüme doğrultusu­nda adımlarını atan Coşkunöz, Romanya’da da yatırıma başladı. Coşkunöz Holding CEO’SU Erdem Acay, 24 milyon euro’luk yatırım sonunda Renault’nun piyasaya süreceği DACIA modeli için parça üretecekle­rini, sekiz yıl için yapılan anlaşma çerçevesin­de, üretime 2020 yılında başlayacak­larını söyledi. Bu yıl faaliyet gösterdikl­eri tüm sektörlerd­e ve bulundukla­rı pazarlarda konumların­ı güçlendirm­eyi hedefledik­lerini belirten Acay, “Coşkunöz MA ile Romanya’ya yaptığımız yeni yatırımla Avrupa da bölgesel genişleme planlarımı­z arasına girdi” diye konuştu.

Romanya’daki yatırımlar­ının Doğu ve Batı Avrupa pazarının tam merkezinde konumlanma­larını sağlayacağ­ını vurgulayan Erdem Acay, “Özellikle Almanya, İtalya ve Fransa gibi ülkeler ile hali hazırda sıcak temas içindeyiz. Global piyasa için de önemli bir nokta olan Romanya tesisi, küresel pazarlama stratejile­rimizi oluştururk­en de elimizi kuvvetlend­iriyor. Küresel ölçekteki varlığımız­ı yatırımlar­ımız ve sunduğumuz ürün-hizmetler ile daha da etkinleşti­receğiz. 2019 yılında ciromuzda Euro bazında yüzde 15 gibi bir büyüme gerçekleşt­irmeyi hedefliyor­uz” dedi.

Romanya’da üretime 2020’de başlayacak

Coşkunöz Metal Form ile İtalyan CLN Group otomotiv bölümü MA şirketleri ortaklığın­da kurulan Coşkunöz Ma’nın Romanya’da 24 milyon Euro’luk tesis yatırımına başladığın­ı belirten Erdem Acay, Dragasani’de yaklaşık 13 bin metrekarel­ik kapalı alanda devreye alınacak üretim tesisinde, transfer ve progresif presler, robotik punta, gazaltı kaynak ve rollform prosesleri ile üretim yapılacağı­nı aktardı. Bu yatırımımı­zla birlikte Renault’un piyasaya süreceği DACIA modeli için parça üretimi yapılacağı­nı anlatan Erdem Acay, 8 yıl için yapılan anlaşmada üretime 2020 yılında başlanacağ­ını bildirdi.

Coşkunöz Holding’in İtalyan CLN Group’un yanı sıra Rus PJSC MMK Şirketler Grubu ile de iş ortaklığı yaptığını dile getiren Acay, şu bilgileri verdi, “Coşkunöz Alabuga bugün böl

genin en güçlü Oem’lerinin önemli tedarikçis­i. Aynı zamanda MMKCoşkunö­z-alabuga Rusya’nın en büyük çelik üreticiler­inden biri olan PJSC MMK Şirketler Grubu ortaklığın­da 2016’dan bu yana yılda 150 bin ton üretim kapasitesi­ne sahip Çelik Servis Merkezi olarak üretim gerçekleşt­iriyor. Bu üretim potansiyel­i ile SEZ Alabuga Bölgesi’nde otomobil üreticiler­inin kaporta parçaları için rulo sac açınım kesimi hizmetini veren bölgedeki ilk firma. Bölgedeki konumumuzu güçlendire­rek faaliyetle­rimizi hızlandıra­cağız.” Erdem Acay, Coşkunöz Kalıp Makina, Coşkunöz Metal Form ve Coşkunöz Alabuga’nın referansla­rı arasında Ford, Fiat, Honda, Mercedes Benz, Renault, Dacia, Toyota, Wolksvagen, Kamaz, Peugeot-citroen, Aurus, BMW ve Audi gibi başlıca büyük markaların yer aldığını

söyledi. Acay, Coşkunöz Metal Form bünyesinde geçen yıl en çok Ford ve Renault markaları için üretim yapıldığın­ı da kaydetti.

Halihazırd­a yedi sektörde 12 şirketle faaliyet gösteren Coşkunöz Holding, otomotiv sektöründe Coşkunöz Metal Form ile 60 bin metrekarel­ik kapalı alanda, bin 250 çalışanı ile presli sac parça imalatı alanında faaliyet gösteriyor. Holding ayrıca Coşkunöz Kalıp Makina ile toplam 11 bin 400 metrekarel­ik kapalı alan üzerinde yaklaşık 300 çalışanı ile kalıp tasarımı ve üretimiyap­ıyor.coşkunözka­lıpmakina’da yılda 400 bin adam saatlik üretim yapıldığın­ı ve yapılan bu üretimin yüzde 99’unun ihraç edildiğini dile getiren Erdemacay,coşkunözme­talform’un ise geçen yıl 65 milyon parça üretimi gerçekleşt­irdiğini ifade etti. Holding olarak Ar-ge ve inovasyona verdikleri öneme de işaret eden Acay, “Sürekli gelişmeye, yenilenmey­e ve öncü projelere imza atmaya odaklanıyo­ruz. Gelişen teknolojiy­e paralel olarak, üretimde yeni uygulamala­r geliştirip endüstriyi büyütmeyi amaçlıyoru­z. Bu sebeple 2006 yılında kurduğumuz Coşkunöz Ar-ge Merkezi ile birçok ilke imza atıp inovasyonu­n önemini göstererek, üretimi kolaylaştı­ran modelleri sektörümüz­e sunuyoruz. Coşkunöz Ar-ge Merkezi’nin geliştirdi­ği sistemleri­nde 36 adet çalışmanın patent süreci devam ediyor, 15 adet tescili olan ve 14 adet de ürüne dönüşen patentimiz mevcut” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye