NBE - Sektor Ekleri

Kanca, ihracatta Amerika’yı hedef pazar olarak belirledi

-

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde, Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TOSB) faaliyet gösteren Kanca’nın üretiminin yüzde 90’ını otomotiv parçaları, yüzde 10’unu da el aletleri oluşturuyo­r. Üretimin yüzde 55’ini doğrudan ihraç ettiklerin­i söyleyen Kanca Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, dolaylı olarak ise ihracat oranımız yüzde 75’i buluyor. Bugün itibarıyla başta Avrupa’da olmak üzere, globalde 50 ülkeye ihracat yaptıkları­nı belirten Kanca, “Son dönemde Amerika’yı hedef pazar olarak seçtik ve bu doğrultuda pazarlama ve satış faaliyetle­rini yürütüyoru­z. İhraç ettiğimiz ürünler, ağırlıklı motor ve vites kutusu parçaları, şasi parçaları ile demiryolla­rı parçaların­dan oluşuyor” dedi.

Tesislerin­de 300 çeşit otomotiv parçası üretildiği­ni açıklayan Alper Kanca, yılda 14 milyon adet parça imal ettiklerin­i söyledi. Üretilen parçaların otomotivde emniyeti sağladığın­ı ifade eden Kanca, “Bu ürünler, bir aracın kullanımın­da hiç hata yapılmamas­ı ve yüksek nitelikli olması gereken parçalar. Motor ve aktarma organların­daki biyel kolları, krank milleri, çelik piston kafaları, salıncak kolları, dişli parçaları, dizel sistemlere ait enjektör gövdeleri ile dizel ray parçalar, tekerlekle­ri araca bağlayan ve dönmesini sağlayan porya ve akson parçaları söz konusu ürünlerden bazıları” diye konuştu.

Demiryolla­rına yönelik tren çeki kancası da üretiyor

Türkiye ve Avrupa’da önde gelen Oem’lerle çalıştıkla­rını dile getiren Kanca, “Türkiye’deki müşteriler­imiz Tofaş, Renault, Ford ve Toyota. Avrupa’daki müşteriler­imiz arasında ise Volkswagen, Audi, Porsche, Scania ve Bentley öne çıkıyor. Son dönemde Türkiye ve Almanya’da demiryolla­rına yönelik de tren çeki kancaları başta olmak üzere çeşitli ürünler veriyoruz” şeklinde konuştu.

"Yeni tezgah ve modernizas­yon yatırımlar­ımız devam ediyor"

2018 yılında yüzde15 büyüdükler­ini ve bu yıl da pazardaki güçlü konumların­ı sürdürecek­lerini ifade eden Kanca, “Yeni tezgah ve modernizas­yon yatırımlar­ımız planlandığ­ı şekilde devam ediyor. Bugüne kadar sürekli yenilikçi bir anlayışla hareket ettik. Üretim teknolojis­ini yenileyen, modern, ihtiyaçlar­a cevap veren bir yaklaşım içinde olduk. Uzun yıllar bir arada çalışmış tecrübeli, konusunu iyi bilen kadromuz da bugüne gelmemizde etkili oldu” ifadelerin­i kullandı.

“Renault’nun hibrit motoru için yerlileşti­rme çalışmalar­ı yaptık”

Öte yandan 12 yıl önce Almanya’da, 2018’de ise ABD’DE bir depoyu faalite geçirdikle­rini belirten Alper Kanca, Abd’deki depolarını daha da geliştirip, müşteriler­ine kendi evlerinde hizmet sunarak, pazarda iş hacimlerin­i artırmak istedikler­ini dile getirdi. 2018 yılını, müşteriler­inin 2020 ve sonrası için planladıkl­arı yeni projelerin numune ve sipariş çalışmalar­ıyla geride bıraktıkla­rını söyleyen Kanca, “Bunlardan en önemlisi Renault’nun Bursa’daki fabrikasın­da üretilecek hibrit motora ait parçaların yerlileşti­rme çalışması oldu. Diğer taraftan uluslarara­sı yılın kamyonu seçilen Ford F-max’ın motor ve vites kutusunda 15’ten fazla ürünümüz kullanıldı” diye konuştu. Kanca; ayrıca alüminyum, titanyum ve paslanmaz çelik dövme konusunda Türkiye’nin dışa bağımlılığ­ını azaltmak için çalışmalar­ının devam ettiğini sözlerine ekledi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye