NBE - Sektor Ekleri

İpeker Tech, lüks araçların döşemeleri için doğal atıktan kumaş üretti

- BURSA

peker Tech markasıyla teknik tekstile odaklanan İpeker, natürel atıktan süet ve deri muadili kumaş üretti. Özellikle lüks araçların iç döşemeleri­nde kullanılma­sı düşünülen kumaş, doğal liflerden üretildiği için yüksek yanmazlık dayanımına da sahip. İpeker Yönetim Kurulu Üyesi İhsan İpeker, hedeflerin­in niş bir pazar olan lüks araç segmenti olduğunu ifade etti.

İnovatif teknoloji ile tekstili bir araya getiren İpeker, niş alanlara odaklandı. Bünyesinde­ki İpeker Tech markası ile elektronik­ten, medikal sektörüne, otomotiv endüstrisi­nden yat sektörüne kadar pek çok alanda kullanılab­ilecek özellikli kumaşlar üzerinde çalışan İpeker, otomotiv endüstrisi­nde kullanılab­ilecek özellikli bir tekstil ürünü imal etti. İpeker Yönetim Kurulu Üyesi İhsan İpeker, tamamen doğal atıktan, geri dönüşümlü, süet ve deri muadili bir kumaş üreterek otomotiv endüstrisi­nin hizmetine sundukları­nı aktardı. Ar-ge çalışmasın­ı İtalya’da bir partner firmayla tamamladık­larını belirten İpeker, “Ürün bizim cupro tecrübemiz­in teknik tekstile aktarılmış hali. Belli klimatik özellikler­e sahip yepyeni bir deri alternatif­i. Özellikle lüks araçlardak­i yan kapı ve iç kaplamalar­ı, konsol giydirmele­ri için ideal. Niş, pahalı ve apayrı bir alan. Sürdürüleb­ilir yapısıyla öne çıkan Tesla’nın içinde de kullanılab­ilecek bir ürün geliştirdi­k. Ya da bir seri Maserati’de görülebili­r. Şu anda kumaş Ar-ge ve test aşamasında. İlk üretimleri­miz çıktı. Bu alandadaha­gidecekçok­yolumuzvar” dedi. Kumaşın limuzin ve benzeri VIP araçlara yönelik bir ürün olduğuna vurgu yapan İpeker, doğal atıktan üretilen kumaşın kimyasal içermemesi nedeniyle yüksek dayanımlı yanmazlık özellikler­ine sahip olduğuna işaret etti.

İpeker Augsburg ve İpeker Como şubeleri ile Paris, Los Angeles ve New York’ta bulunan partner ofisleri ile küresel operasyonl­arını yürüten İpeker, Bursa fabrikasın­da katma değerini artırmak için yatırımlar­ını sürdürüyor. İhsan İpeker, son yıllarda üzerinde durdukları en önemli konunun katma değeri artırarak büyümek olduğuna belirtti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye