NBE - Sektor Ekleri

İş hacmini yurtiçinde dolduramay­an ACT Otomotiv, dışarıya odaklandı

- BURSA

Global markalara üretim yapan ACT, bu yıl dış pazara ağırlık vermeyi planlıyor. Bu yılki iş hacimlerin­i dolduracak yerli bir proje olmaması nedeniyle yurtdışı projelerin­e odaklandık­larını söyleyen ACT Otomotiv Ar-ge Müdürü Umut Onur Şahin, “Renault, Clio 5’in seri üretimine geçecek. 2022’de Ford ve Volkswagen projeleri var. Volkswagen’in elektrikli araç projesi 2023’e kadar devam edecek” dedi. Volkswagen’in elektrikli aracının 2020’de çıkacağını ifade eden Şahin, bu proje için ön ve arka aks test vemontajfi­kstürleriy­leilgiliça­lışmaya başladıkla­rını belirtti.

Mactera markası adı altında direnç

kaynak makineleri ve perçin makineleri olmak üzere iki ana grupta üretim yaptıkları­nıanlatano­nurşahin,makineüret­imlerininy­üzde30’unutoplamd­a 12 ülkeye ihraç ettiklerin­i söyledi. Kilogram başı ihracat fiyatını 20 dolar olarak açıklayan Şahin, 2018’de Katar, Mısır, Suudi Arabistan, Romanya, Sırbistan, İspanya, İtalya’ya ürün gönderdikl­erini, Almanya’ya da yılın son çeyreğinde ihracat başlattıkl­arını belirtti. Şahin,laservorm,dengensha,smkve Safcofirma­larınındis­tribütörlü­klerini yürüttükle­rinin de bilgisini verdi.

Geçen yıl, direnç kaynakta beş olan standart makine çeşidine son olarak dikiş kaynak ve alın kaynak makineleri­ni ekleyerek, standart makine sayısını 7’ye çıkardıkla­rını aktaran Onur Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunların yanında işe özel birçok değişik kaynak makinesi var. Perçin makineleri­nde ise servo ve pnömatik modellerin­in üretimi devam ediyor. Kurulu kapasitemi­zin yüzde 80’ini kullanıyor­uz.” İç piyasada Tofaş, Toyota, Renaultgib­ianavebeyç­elik,ermetal,mako, TKG, Autoliv, Toyotetsu gibi yan sanayileri­n her yeni araç projesinde doğrudan çalışan kaynak makineleri­nin bulunduğun­u ifade eden Onur Şahin, diğeryanda­notomotiva­naveyansan­ayii firmaların­ın en büyük müşteriler­i olduğunuvu­rguladı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye